Elkészült a 2019-es prevenciós falinaptár

2019. 01. 16., sze - 09:06
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya - a hagyományoknak megfelelően - elkészítette az aktuális évi bűnmegelőzési naptárát. Ebben az esztendőben a 112-es egységes európai segélyhívó számhoz kapcsolódva jelent meg a kalendárium, amely a „112 – Tudd, hogy segíthess!” program kiegészítő eleme is.

A  Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Országos Mentőszolgálat Dél-Alföldi Regionális Szervezete, a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezete fogott össze, hogy az általános iskolás korosztály számára kidolgozott „tudástárral” népszerűsítse a 2018/19-es tanévben a 112-es szervezetek tevékenységét. A tapasztalatok szerint aránytalanul sok esetben érkezik még mindig indokolatlan hívás a segélyhívó számra. A megoldás – többek között az is lehet-, ha minél fiatalabb korban elkezdődik a szám funkciójának, a szakszerű segélyhívás alapjainak megismertetése. A kalendárium illusztrációit általános iskolás gyermekek készítették, kifejezve azt, hogy mit is gondolnak a 112-es szervezetek munkájáról.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rablás miatt keressük

A dunaújvárosi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Forgalomterelés a 42-es számú főúton

Megnövekedett a határátlépés és várakozás ideje a román határszakaszon, emiatt a személygépjárművek forgalmának terelésére kell számítani a 42-es számú főúton Hajdú-Bihar megyében.