Ellenőriznek, tájékoztatnak és segítenek

2017. 08. 08., k - 15:40
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A helyi kerékpáros rendőrök román kollégáikkal visszatérően ellenőrzik a forgalmas helyeket Hajdúszoboszlón. A strandon a lopások megelőzésének lehetőségeire igyekeznek felhívni a figyelmet.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság kerékpáros rendőrei és a román rendőrök a város frekventált helyein segítenek, tájékoztatást, információt adnak a turistáknak, a szabálysértések, bűncselekmények megelőzése érdekében pedig ellenőrzéseket végeznek a fürdőben. A városban sokan kerékpároznak, a közlekedési szabályok betartása a balesetek megelőzésének alapfeltétele.

A strandra is sok ember kerékpárral érkezik. A rendőrség kéri a bicikliseket, hogy még rövid időre se hagyják lezáratlanul a kerékpárjukat. Jó minőségű zárat használjanak és kerékpártárolóhoz, oszlophoz, fához zárják oda a kerékpárt. Táskákat ne hagyjanak a kormányon, a bicikli kosarában. A parkoló autókat is gondosan le kell zárni, az ablakokat ne hagyják leengedve és az utastérből is vegyék ki a táskákat, pénztárcát, telefonokat.

A fürdőbe csak annyi pénzt vigyenek, amennyire szükségük lesz. Ha bankkártyát nem használnak, akkor ne vigyék magukkal. A strandon pénztárcát, mobiltelefont, fényképezőgépet, autó indítókulcsát és más ezekhez hasonló értékes dolgokat ne hagyjanak még rövid időre sem őrizetlenül.

A pléddel, törülközővel letakart iratok, pénz, telefonok nincsenek biztonságban; a plédszéf nem elég!

Ahol van értékmegőrző, vegyék igénybe ezt a szolgáltatást.  Ha erre nincs lehetőség, úgy tegyék le táskáikat, hogy tudják figyelni, vagy ha társasággal fürdőznek, valaki mindig maradjon a csomagok mellett.

Lopás esetén a lehető legrövidebb időn belül értesítsék a rendőrséget és szóljanak a fürdő személyzetének.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két férfi, egy eset, három bűncselekmény

Engedély nélkül fogott ki halakat két férfi egy tóból, Geszt külterületén. A tó partjáról búzát is loptak, majd egyikük ittasan vezette azt a kisbuszt, amivel a lopott dolgokat szállították. A Sarkadi Rendőrkapitányság az ügy vizsgálatát befejezte.