Előadás a biztonságos internethasználatról

2019. 05. 15., sze - 08:34
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Bűnmegelőzési előadás általános iskolásoknak Debrecenben.

Az Epreskerti Általános Iskolában, az iskolai egészségnapok keretében hetedik és nyolcadik évfolyamos diákjainak tartott 2019. május 14-én filmvetítéssel egybekötött előadást a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársa.

Bak István rendőr alezredes tájékoztatta az iskolásokat az internet veszélyeiről és a bűnmegelőzés, valamint az áldozattá válás elkerülésének lehetőségeiről, a személyes adatok védelmének fontosságáról, a közösségi oldalak és a chat biztonságos használatának szabályairól. A bűnmegelőzési szakember felhívta a figyelmet az internetes zaklatás és a felnőtt-tartalmú képek küldésének lehetséges büntetőjogi következményeire is.

Néhány tanács a biztonságos internetezéshez:

  • Gondolja át, hogy milyen oldalakra regisztrál!
  • Személyes adatait tartsa biztonságban!
  • Jelszavát ne árulja el senkinek!
  • Legyen körültekintő az internetes ismerősökkel!
  • Alaposan fontolja meg, hogy milyen képet tölt fel magáról a közösségi oldalakra!
  • Ne vegyen részt mások ellen irányuló tevékenységben az interneten sem!
  • Bátran mondjon nemet, ha provokálják vagy zsarolják!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Teljes útlezárás a 43-as főúton

Baleset miatt teljes az útlezárás a 43-as főút 6-os kilométerszelvényében, Szeged-Szőregen. A forgalmat a rendőrök a főút melletti szervizútra terelik.

 

Három embercsempész ellen indult eljárás

Egy szerb, egy bosnyák és egy szlovák állampolgárságú férfi ellen embercsempészés miatt indult eljárás Csongrád megyében. Nyolc bangladesi férfit szállítottak.

 

Szemébe sütött a nap

A Paksi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya befejezte a vizsgálatát annak a 70 éves bölcskei férfinak az ügyében, akivel szemben közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult eljárás.

 

Három körözés volt ellene érvényben

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Célkörözési Osztály munkatársai rövid előkészület után, egy szervezett akció keretében Pécsen, búvóhelye közelében fogták el azt a férfit, aki a vérfertőzés miatt jogerősen kiszabott börtönbüntetésének letöltését nem kezdte meg.

 

Négy határsértő Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Kiszombornál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.