Előadás időseknek

2020. 02. 22., szo - 09:23
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai a környező településeken élő időseket keresték fel, és prevenciós tanácsokat adtak a bűncselekmények áldozatainak világnapja alkalmából.

A Pápai Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai Egyházaskeszőn és Vaszaron egyedül élő időseket látogattak meg otthonaikban 2020. február 20-án délután, valamint a bűncselekmények áldozatainak világnapja alkalmából a rendőrkapitányság megelőzési előadója vagyonvédelmi előadást szervezett a helyi nyugdíjas klub tagjainak.

A személyes beszélgetések és a tájékoztatók során a rendőrök felhívták az idősek figyelmét arra, hogy az utcakaput és a bejárati ajtót még napközben is tartsák zárva, és csengetésre is csak akkor nyissanak ajtót, ha meggyőződtek arról, ki áll az ajtó előtt. Hangsúlyozták, hogy idegeneket soha ne engedjenek be a lakásukba. A látogatás alkalmával a körzeti megbízottak arra is kérték az időseket, hogy házalóktól ne vásároljanak, mert az így árusított termékek gyakran rossz minőségűek és garancia sem vonatkozik rájuk. Tanácsolták, hogy ne vegyenek részt ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatoknak álcázott termékbemutatókon sem.

A rendőrök ezenkívül tájékoztatták őket az ingyenesen hívható 112-es segélyhívó szám rendeltetésszerű használatáról, valamint a betörések, az alkalmi lopások, a bankkártyával történő visszaélések és a trükkös lopások megelőzését szolgáló bűnmegelőzési kiadványokat adtak át számukra.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt vizsgálat: szemeteltek

A Bácsalmási Rendőrőrs nyomozói vádemelést javasolnak azzal a két férfivel szemben, akik háztartási hulladékot borítottak az árokpartra.

 

Letartóztatásban várja a vádemelést

A szekszárdi rendőrök alig két hét alatt befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 21 éves helyi férfival szemben folytattak gépkocsifeltörés-sorozat miatt.

 

Egyedül próbálkozott

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Ásotthalomnál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.