Előzzük meg a strandlopásokat!

2017. 08. 07., h - 12:24
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság a strandlopások megelőzése érdekében tanácsokat ad.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság ajánlásai a strandlopások megelőzése céljából:

 

- Csak annyi készpénzt vigyenek magukkal a strandra, amennyire feltétlenül szükségük van!

- A strandolás alkalmával értékes tárgyakat ne vigyenek magukkal (telefon, laptop, fényképezőgép, Mp. lejátszók, stb.) inkább hagyják otthonukban, szállásukon!

- Amennyiben mégis szükséges, értékeiket tegyék a strandok értékmegőrzőibe! A táskára terített törölköző nem védi meg értékeiket!

- Ha elmennek úszni, fürdőzni ne hagyják őrizetlenül táskáikat, a csomagokra felváltva vigyázzanak!

- Esetleg a szomszédos strandolókat kérjék meg, hogy tartsák szemmel visszahagyott tárgyaikat, majd cserében ne felejtsék el ezt viszonozni!

 

Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává válna, kérjük, azonnal hívja a 107-es, vagy 112-es központi segélyhívó számot!

 

 

 

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bűnmegelőzés a mesék erejével

Kreatív bűnmegelőzési foglalkozással és meseolvasással lepték meg a gyermekosztály kis betegeit a Fejér megyei rendőrök Székesfehérváron.

 

Futott segíteni

Nem szégyen a futás, ellenben hasznos. A dunaújvárosi Lacza Tamás főtörzsőrmester hobbifutó félmaratonistaként jótékonysági sportrendezvényt szervezett, hogy rendőrautót vásárolhasson a leginkább rászorulóknak.

 

Torlódás a 11-es főúton

Anyagi káros közlekedési baleset miatt lassú haladásra kell számítani Budapest felől Szentendre irányába.

 

Kivert kutyából szuperszimat

Sorsára hagyta gazdája a pár hónapos német juhász blökit mintegy kilenc évvel ezelőtt. Egy budapesti kutyamenhelyen láttak benne fantáziát, felajánlották a rendőrségnek.

 

Elkapták a bujkálót

Kábítószer-kereskedelem bűntette miatt jogerősen ötéves fegyházbüntetésre ítélt a bíróság egy szerb férfit. Nem akart bevonulni a börtönbe, Budapest területén bujkált, a józsefvárosi zsaruk találták meg a rejtekhelyén.

 

Bal felütés, jobb horog

Ez a kedvenc ütéskombinációja annak a 24 éves sportolónak, aki novemberben magyar bajnoki címet szerzett a profi ökölvívás leglátványosabb kategóriájában, a félnehézsúlyú versenyzők között.

 

Sportolókat díjaztak

December 7-én rendezték meg a Belügyminisztérium (BM) és a rendvédelmi szervek országos pontszerző sportbajnokságainak ünnepélyes eredményhirdetését.

 

Duplán pozitív

Bíróság elé állítási javaslattal zárta le a nyomozást a rendőrség egy férfival szemben, akit egy hónapon belül kétszer is ittas vezetésen értek tetten a rendőrök.