Én is hős vagyok!-hetedik kihívás

2020. 05. 22., p - 11:45
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Folytatódik az Érdi Rendőrkapitányság bűn- és baleset-megelőzési játéka.

Óvodás, általános- illetve középiskolás gyermekeknek szól az a 10 hetes bűn- és baleset-megelőzési játék, amelyet az érdi rendőrök hirdettek meg Én is hős vagyok! címmel.

A 3 és 18 év közötti gyermekeknek, fiataloknak szóló játékban résztvevők csütörtökönként kapják meg a témát, amellyel kapcsolatban rajzzal, festménnyel, szoborral, plakáttal, verssel, dallal, videóval, fotóval, illetve bármilyen saját ötlet megvalósításával lehet pályázni. A pályázatokat digitális formában a szatmarinebad@pest.police.hu e-mail címre (max 25 MB) kell beküldeni, és fontos a szerző/beküldő nevének életkorának, esetleg óvodai jelének feltüntetése.

A 7. kihívás témája: A környezetvédelem. A büntető törvénykönyvben (Btk. XXIII. fejezet) külön fejezet szól a környezet és természet elleni bűncselekményről. Ilyen például a természetkárosítás, amikor védelem alatt álló területet alakítanak át vagy változtatnak meg, illetve védett állatot, növényt károsítanak meg vagy pusztítanak el. A környezetkárosítás a környezet valamely elemének – föld, víz, levegő, élővilág vagy ezek összetevői – jelentős mértékű szennyezését, károsítását vagy más módon történő veszélyeztetését jelenti, amikor például mérgező anyagokat engednek a talajba. A hulladékgazdálkodás rendjét sérti meg, aki nem engedélyezett helyen rakja le a hulladékot, vagy veszélyes hulladékot helyez ki.

A feladat: Saját tapasztalat bemutatása egy művészeti alkotással a természet szeretetéről, esetleg károsításáról.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam