Építészet és biztonság

2019. 04. 15., h - 14:57
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Arra keresték a választ egy miskolci szakmai konferencián, hogy miként függ össze a közösségi terek megvilágítása, kialakítása a bűnmegelőzéssel.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya „Építészet és Biztonság” címmel bűnmegelőzési konferenciát szervezett a Miskolci Szakképzési Centrum Kós Károly Építőipari Szakgimnáziumában 2019. április 12-én.

A kurzuson többek között felszólalt Puskás Péter főépítész, dr. Szabó Henrik az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály szakreferense és Dudás Péter a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály vezetője. Az előadók egyöntetűen azt hangsúlyozták, hogy az épített környezet kreatív tervezésével, egyszerű, gazdaságos és fenntartható eszközök használatával megszüntethetők a bűnözésre kedvezően ható körülmények.

A programot követően az iskola diákjai a „Szakmák éjszakája” rendezvénysorozathoz kapcsolódóan megismerkedhettek a rendőrség közrendvédelmi, közlekedésrendészeti és bűnügyi szakterületeivel. A vállalkozó kedvű tanulók pedig kipróbálhatták az ittasságot szimuláló szemüveget is.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kifosztás a körúton

Egy kapualjban fekvő férfitől vették el a pénzét és a mobiltelefonját Budapesten.

 

Csak egy magánvélemény

Minden szakmaiságot nélkülöznek a nepszava.hu oldalon 2019. június 17-én „Nem létező migránsinvázióra Potemkin-védelem a válasz a határszélen” című cikk állításai.

 

Baleset a 81-es számú főúton

Sárkeresztes térségében két gépjármű ütközött össze, ezért félpályás forgalomkorlátozás van érvényben.

 

Öt perc alatt elfogták

Az őrizet ideje alatt bíróság elé állhat a kifosztással gyanúsított tiszakécskei férfi.