Európa Nap Győrben

2019. 05. 08., sze - 09:17
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei bűn- és baleset-megelőzési tanácsadást tartottak a rendezvényre kilátogatóknak.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága és Bűnmegelőzési Osztálya is képviseltette magát a 2019. május 7-én Győrben megrendezett Európa Napon.

A rendőrök kötetlen beszélgetés keretében hívták fel a családok figyelmét a biztonságos közlekedésre. Az érdeklődőknek lehetőségük nyílt KRESZ feladatlapok kitöltésére. A fiatalabb korosztály a „KRESZ sarokban” logikai és ügyességi feladatok útján játékosan tanulhatta és sajátíthatta el a közlekedési szabályokat.

A bűnmegelőzési előadók a trükkös lopásokra, a lakásbetörésekre és az idősek sérelmére elkövetett csalások megelőzésének lehetőségeire figyelmeztették a megjelenteket.

A bűnmegelőzési tanácsok mellett a gyermekek megismerkedhettek a rendőrség ujj- és tenyérnyomat előhívásának technikáival.

A programon a szakemberek az alábbi prevenciós ajánlásokat fogalmazták meg az érdeklődőknek:

  • Ellenőrizzék saját, illetve gyermekeik kerékpárját, annak világítóberendezéseit és fékeit!
  • A közlekedés minden résztvevőjére, így a kerékpárosokra is vonatkozik a „látni és látszani” biztonsági alapelv.
  • Az esti szürkületben és éjszaka nagyon fontos hogy megfelelően legyen kivilágítva kerékpárjuk és viseljenek láthatóság-segítő eszközöket.
  • Testi épségük megóvása érdekében - lehetőség szerint - viseljenek sisakot és térdvédőt, valamint ügyeljenek a megfelelő öltözékre! 
  • Pénztárcáját, bankkártyáját, iratait ruházata belső zsebeiben, mások által nehezen hozzáférhető helyen tartsa!
  • Bejárati ajtajára szereltessen jó minőségű biztonsági zárakat, láncot, amelyeket minden esetben használjon is!
  • Ne tartson otthonában nagyobb mennyiségű készpénzt, nagyobb értékű, de nem mindennap használatos ékszereket!
  • Ha valaki hivatalos jelleggel érkezik otthonába, kérje el az igazolványát, hívja át a szomszédot, szükség esetén kérjen segítséget!
  • Soha ne adjon át pénzt olyan idegennek, aki bajba jutott rokonának megbízásából kéri azt Öntől!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migráns egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.

 

Négy határsértő negyed órán belül

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.