Ezüstérmes csapat

2019. 10. 10., cs - 10:56
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A Krimit tud? nyíregyházi regionális döntőjén a legjobb női karakter különdíját és a második helyezést is sikerült elnyernie a Jász-Nagykun-Szolnok megyét képviselő csapatnak.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával megvalósuló Krimit tud? bűnmegelőzési vetélkedő regionális döntőjét 2019. október 8-án Nyíregyházán rendezték meg. Minden megye két-két négy fős csapatot indíthatott, és a verseny legeredményesebb csapata jutott tovább az országos döntőbe.

A vetélkedő a biztonságtudatos életszemlélet kialakítását, bűnmegelőzési módszerek elsajátíttatását, viselkedési panelek megismertetését célozza meg, megszólítva a középiskolás korosztályt. A szervezők a 15-18 éves korosztályhoz kapcsolható negatív hatások, szituációk játékos feldolgozásával próbálják meg elérni az áldozattá, elkövetővé válás lehetőségének csökkentését. 

A csapatoknak a Zsebszöveg elnevezésű feladatban egy olyan szituációt kellett előadniuk, amit nem sokkal a vetélkedő előtt ismerhettek meg. Ezt követte a Ki vagyok én? elnevezésű játék, amelyben úgy kellett a résztvevőknek rávezető mondatok segítségével kitalálniuk, hogy melyik híres ember,  melyik meseszereplő képét rögzítették a fejpántjukra - amit ő maguk nem láttak -, hogy közben egy adott szituációból nem eshettek ki, azt tovább kellett fűzniük. A csapatok kiválóan improvizáltak, ügyesen oldották meg a helyzetgyakorlatokat.

Jász-Nagykun-Szolnok megyét a Szolnoki SZC Ruhaipari Középiskolájának csapata és a szolnoki Széchenyi István Gimnázium csapata képviselte. Megyénk a regionális elődöntőn a dobogó második helyére játszotta be magát a Széchenyi István Gimnázium alakulatának kreatív, kedves játékával. A legjobb női karakter különdíját Kónya Kitti Márta, a Szolnoki SZC Ruhaipari Középiskolája és Általános Iskolája Rendészeti Ágazat 9/K. osztályos tanulója vehette át.

Köszönet a felkészítő pedagógusoknak, Koronczainé Győrfi Máriának és Mészáros János rendőr alezredesnek a lelkiismeretes munkájukért, és a csapatok tagjainak ( Aranyi Eszter, Barta Viktória Végh Janka, Vadász Tímea, Kónya Kitti Márta, Rabi Beatrix, Katona Dávid Martin, Molnár Szilárd) a színvonalas szereplésért.

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Letartóztatásban az embercsempész

A bíróság elrendelte a letartóztatását annak a szerb embercsempésznek, akit a rendőrök az M1-es autópályán Komárom-Esztergom megyében fogtak el.

 

Fokozott ellenőrzés

Az országos rendőrfőkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el Budapesten és az ország több megyéjében.

 

Bosszúból rátámadt - vádjavaslat

Barátnője szakítani akart, ezért felpofozta és ellökte őt az a 36 éves férfi, akinek ügyében a dabasi rendőrök befejezték a nyomozást.

 

Szír migráns Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Szegednél. A járőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Segítettek a balatoni vízirendőrök

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai 2020. május 30-án négy esetben összesen 11 személynek segítettek partra jutni.