Ezüstérmes csapat

2019. 10. 10., cs - 10:56
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A Krimit tud? nyíregyházi regionális döntőjén a legjobb női karakter különdíját és a második helyezést is sikerült elnyernie a Jász-Nagykun-Szolnok megyét képviselő csapatnak.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával megvalósuló Krimit tud? bűnmegelőzési vetélkedő regionális döntőjét 2019. október 8-án Nyíregyházán rendezték meg. Minden megye két-két négy fős csapatot indíthatott, és a verseny legeredményesebb csapata jutott tovább az országos döntőbe.

A vetélkedő a biztonságtudatos életszemlélet kialakítását, bűnmegelőzési módszerek elsajátíttatását, viselkedési panelek megismertetését célozza meg, megszólítva a középiskolás korosztályt. A szervezők a 15-18 éves korosztályhoz kapcsolható negatív hatások, szituációk játékos feldolgozásával próbálják meg elérni az áldozattá, elkövetővé válás lehetőségének csökkentését. 

A csapatoknak a Zsebszöveg elnevezésű feladatban egy olyan szituációt kellett előadniuk, amit nem sokkal a vetélkedő előtt ismerhettek meg. Ezt követte a Ki vagyok én? elnevezésű játék, amelyben úgy kellett a résztvevőknek rávezető mondatok segítségével kitalálniuk, hogy melyik híres ember,  melyik meseszereplő képét rögzítették a fejpántjukra - amit ő maguk nem láttak -, hogy közben egy adott szituációból nem eshettek ki, azt tovább kellett fűzniük. A csapatok kiválóan improvizáltak, ügyesen oldották meg a helyzetgyakorlatokat.

Jász-Nagykun-Szolnok megyét a Szolnoki SZC Ruhaipari Középiskolájának csapata és a szolnoki Széchenyi István Gimnázium csapata képviselte. Megyénk a regionális elődöntőn a dobogó második helyére játszotta be magát a Széchenyi István Gimnázium alakulatának kreatív, kedves játékával. A legjobb női karakter különdíját Kónya Kitti Márta, a Szolnoki SZC Ruhaipari Középiskolája és Általános Iskolája Rendészeti Ágazat 9/K. osztályos tanulója vehette át.

Köszönet a felkészítő pedagógusoknak, Koronczainé Győrfi Máriának és Mészáros János rendőr alezredesnek a lelkiismeretes munkájukért, és a csapatok tagjainak ( Aranyi Eszter, Barta Viktória Végh Janka, Vadász Tímea, Kónya Kitti Márta, Rabi Beatrix, Katona Dávid Martin, Molnár Szilárd) a színvonalas szereplésért.

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megütötte a strand biztonsági őrét

Garázdaság és könnyű testi sértés miatt indult büntetőeljárás egy 38 éves lepsényi lakos ellen, a Balatonalmádi Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

 

Közelebb érve már hallotta a sírást is

Egy két éves kisfiú felügyelet nélkül hagyta el szirmabesenyői otthonát. A rendőrök gyorsan cselekedtek, mert a helyszín közelében található a Kocka-tó.

 

Késsel rabolt

A ráckevei rendőrök egy órán belül azonosították és elfogták a 12 éves fiút.