Fókuszban a biztonság Taliándörögdön

2018. 05. 17., cs - 12:59
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Bűnmegelőzési előadáson vehettek részt a helyi szépkorúak.

A Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai a taliándörögdi Közművelődési Közösségi Ház és Könyvtátban tartottak előadást időseknek 2018. május 16-án 18 órai kezdettel.

A szépkorúak részletes tájékoztatást kaptak az őket veszélyeztető főbb bűncselekményekről, kiemelve a trükkös csalások és lopások elkövetési módszereit, valamint a bűnözők által alkalmazott módszerek változatos tárházát.

A rendőrök ezenkívül felhívták a figyelmet az áldozattá válás megelőzésének és az egymásra való odafigyelésnek a fontosságára is. Ismertették továbbá az egységes európai és a nemzeti segélyhívó számok használatával kapcsolatos tudnivalókról, a 107-es és a 112-es segélyhívó számok rendeltetéstől eltérő igénybevételéről, valamint a valótlan bejelentés következményeiről. 

A különböző termékbemutatókkal kapcsolatos tudnivalók tekintetében elmondták, hogy a házalással kínált termékek esetében alapvetően mindig legyenek bizalmatlanok. A felkínált termékek az esetek többségében ugyanis nem megfelelő minőségűek, használhatatlanok. A házalások, illetve a házalással elkövetett csalásokhoz egyéb bűncselekmények is kapcsolódhatnak, például alkalmi lopások, trükkös lopások, de a betöréses lopások előzetes terepszemléje is megvalósulhat.

A termékbemutatók, valamint az állapotfelmérések során az eladók nagyon meggyőzőek tudnak lenni, hiszen céljuk rávenni a vevőket, hogy döntésüket gyorsan és ott helyben, kellő átgondolás nélkül hozzák meg.

Az előadás végén a résztvevők egy kötetlen beszélgetés keretében tehették fel a biztonságukat érintő kérdéseket, illetve elmesélhették saját tapasztalataikat is.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két afgán férfi egy cseh kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Két házba is betört

A pápai rendőrök elfogtak egy 30 éves helyi férfit, akit gyanúsítottként hallgattak ki.

 

Egyhangúlag elfogadták

Eger Megyei Jogú Város közgyűlése előtt számolt be az Egri Rendőrkapitányság 2017. évi tevékenységéről Kovács József r. alezredes, kapitányságvezető.

 

Gépkocsikból lopott

Két órán belül beazonosítottak és elfogtak egy 41 éves férfit a salgótarjáni rendőrök.

 

Rongálásért felelhet

Szekercével zúzta be a háza elé parkoló autó szélvédőjét egy asszony Siklóson.