Fókuszban a biztonság Taliándörögdön

2018. 05. 17., cs - 12:59
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Bűnmegelőzési előadáson vehettek részt a helyi szépkorúak.

A Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai a taliándörögdi Közművelődési Közösségi Ház és Könyvtátban tartottak előadást időseknek 2018. május 16-án 18 órai kezdettel.

A szépkorúak részletes tájékoztatást kaptak az őket veszélyeztető főbb bűncselekményekről, kiemelve a trükkös csalások és lopások elkövetési módszereit, valamint a bűnözők által alkalmazott módszerek változatos tárházát.

A rendőrök ezenkívül felhívták a figyelmet az áldozattá válás megelőzésének és az egymásra való odafigyelésnek a fontosságára is. Ismertették továbbá az egységes európai és a nemzeti segélyhívó számok használatával kapcsolatos tudnivalókról, a 107-es és a 112-es segélyhívó számok rendeltetéstől eltérő igénybevételéről, valamint a valótlan bejelentés következményeiről. 

A különböző termékbemutatókkal kapcsolatos tudnivalók tekintetében elmondták, hogy a házalással kínált termékek esetében alapvetően mindig legyenek bizalmatlanok. A felkínált termékek az esetek többségében ugyanis nem megfelelő minőségűek, használhatatlanok. A házalások, illetve a házalással elkövetett csalásokhoz egyéb bűncselekmények is kapcsolódhatnak, például alkalmi lopások, trükkös lopások, de a betöréses lopások előzetes terepszemléje is megvalósulhat.

A termékbemutatók, valamint az állapotfelmérések során az eladók nagyon meggyőzőek tudnak lenni, hiszen céljuk rávenni a vevőket, hogy döntésüket gyorsan és ott helyben, kellő átgondolás nélkül hozzák meg.

Az előadás végén a résztvevők egy kötetlen beszélgetés keretében tehették fel a biztonságukat érintő kérdéseket, illetve elmesélhették saját tapasztalataikat is.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migránsok Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Békíteni akart, életveszélyesen megsérült

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát két szegedi férfival szemben, akik egy szórakozóhelynél verekedtek össze. Ennek során egy harmadik vendég életveszélyesen megsérült.

 

Nyílt nap Győrben

A Győri Rendőrkapitányság a rendőrség állományának utánpótlására nyílt napot szervezett a középiskolás tanulók részére.