Fókuszban a kapcsolati erőszak megelőzése

2019. 12. 06., p - 09:30
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Figyelemfelhívó sporteseményt rendeztek Zalában.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság is csatlakozott  „A csend a leghangosabb sikoly, halld meg!” elnevezésű kampányhoz, melynek fókuszában a kapcsolati erőszak megelőzése áll.  A zalai rendőrök a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapjához kötődően egy figyelemfelhívó és együttérzést kifejező sporteseményt szerveztek.

Rendőrök, sportolók és civilek 2019. december 5-én 17 órától a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság épülete elől induló közösségi futással hívták fel a figyelmet a hozzátartozók közötti erőszak időben történő felismerésének lehetőségeire, és az ellene való fellépésnek a fontosságára.

A futáshoz önkéntesen, saját felelősségre csatlakozhatott bárki, részvételi díj nélkül. A szervezők az útvonal és a fényviszonyok miatt fejlámpa vagy zseblámpa használatára kérték a résztvevőket, és arra, hogy lehetőség szerint a szolidaritásunkat kifejező fehér színű, villogó jelzőfényt, valamint arcra festett piros csíkot, mint jelképet viseljenek.

Az útvonal a zalaegerszegi Parkerdő irányába, illetve azon át vezetett, amit közösen tettek meg. Az útvonal választásánál figyelembe vették, hogy korábban sajnos több alkalommal volt erőszakos cselekménynek helyszíne a Parkerdő, ezért az áldozatok tiszteletére egy fahídnál mécseseket gyújtottak.

Fontos tudni, hogy a rendőrség csak akkor tud hatékonyan fellépni, ha a jogellenes cselekmény a tudomására jut, hívta fel a figyelmet az Országos Rendőr-főkapitányság is.

Amennyiben úgy érzi, hogy az Ön, vagy hozzátartozója sérelmére bűncselekményt, szabálysértést követtek vagy követnek el, haladéktalanul hívja a rendőrséget a 112-es  ingyenesen hívható segélyhívó számon, vagy tárcsázza az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat 06 80 20 55 20-as krízisvonalát. Ha úgy érzi, hogy azonnali segítséget nem igényel jelenlegi helyzete, de fenyegetve érzi magát, tegyen feljelentést bármelyik rendőrkapitányságon.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértő Csongrád-Csanád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Újabb három határsértő Szegednél

Ismét jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Fürdőzés veszélyei a Tiszánál

A nyári idény elmaradhatatlan velejárója a szabad strandok látogatása, azonban ez a felüdülési lehetőség számos veszélyt rejthet magában.

 

Három határsértő Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.