Fókuszban a kapcsolati erőszak megelőzése

2019. 12. 06., p - 09:30
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Figyelemfelhívó sporteseményt rendeztek Zalában.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság is csatlakozott  „A csend a leghangosabb sikoly, halld meg!” elnevezésű kampányhoz, melynek fókuszában a kapcsolati erőszak megelőzése áll.  A zalai rendőrök a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapjához kötődően egy figyelemfelhívó és együttérzést kifejező sporteseményt szerveztek.

Rendőrök, sportolók és civilek 2019. december 5-én 17 órától a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság épülete elől induló közösségi futással hívták fel a figyelmet a hozzátartozók közötti erőszak időben történő felismerésének lehetőségeire, és az ellene való fellépésnek a fontosságára.

A futáshoz önkéntesen, saját felelősségre csatlakozhatott bárki, részvételi díj nélkül. A szervezők az útvonal és a fényviszonyok miatt fejlámpa vagy zseblámpa használatára kérték a résztvevőket, és arra, hogy lehetőség szerint a szolidaritásunkat kifejező fehér színű, villogó jelzőfényt, valamint arcra festett piros csíkot, mint jelképet viseljenek.

Az útvonal a zalaegerszegi Parkerdő irányába, illetve azon át vezetett, amit közösen tettek meg. Az útvonal választásánál figyelembe vették, hogy korábban sajnos több alkalommal volt erőszakos cselekménynek helyszíne a Parkerdő, ezért az áldozatok tiszteletére egy fahídnál mécseseket gyújtottak.

Fontos tudni, hogy a rendőrség csak akkor tud hatékonyan fellépni, ha a jogellenes cselekmény a tudomására jut, hívta fel a figyelmet az Országos Rendőr-főkapitányság is.

Amennyiben úgy érzi, hogy az Ön, vagy hozzátartozója sérelmére bűncselekményt, szabálysértést követtek vagy követnek el, haladéktalanul hívja a rendőrséget a 112-es  ingyenesen hívható segélyhívó számon, vagy tárcsázza az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat 06 80 20 55 20-as krízisvonalát. Ha úgy érzi, hogy azonnali segítséget nem igényel jelenlegi helyzete, de fenyegetve érzi magát, tegyen feljelentést bármelyik rendőrkapitányságon.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben a csaló

Több, mint félmillió forint kárt okozott az a 40 éves pécsi férfi, akit a nagyatádi rendőrök őrizetbe vettek.

 

Díjkitűzés visszavonása

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője visszavonja a 06010/3878/2017. bűnügyi számú ügyben tett díjkitűzését.

 

Megverte, megfenyegette iskolatársát

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amiben egy fiatalkorú fiú - vélt sérelme miatt - iskolatársát a helyi kiserdőbe csalta, ahol megverte és meg is fenyegette.  

 

Rablás Kalocsán

A rendőrök őrizetbe vették a 27 éves helyi gyanúsítottat, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

 

Ittasan vezetett

A Jászberényi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.