Folytatódik a Biztonságos Tisza-party

2019. 08. 13., k - 12:43
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Fogadják meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának tanácsait a nyári szünidőre.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai az általuk meghirdetett Biztonságos Tisza-Party elnevezésű kampány keretén belül 2019. augusztus 12-én Ibrány és Dombrád Tisza-parti strand- és üdülőövezeteiben bűnmegelőzési tanácsokkal, és különféle kiadványokkal hívták fel a szabadságukat töltők, valamint a pihenni vágyók figyelmét a bűncselekmények megelőzésére.

Fogadják meg az alábbi tanácsokat az önfeledt pihenés érdekében:

 

  • Gyengén úszók csak sekély vízben fürödjenek!
  • Ne fürödjenek közvetlenül étkezés után, teli gyomorral!
  • Szeszes italtól befolyásolt, illetve gyógyszer vagy kábító hatású szer miatti bódult állapotban tartózkodjanak a fürdőzéstől!
  • Napozás után testüket zuhanyozással hűtsék le, felhevült testtel soha ne menjenek a vízbe!
  • Fürdőzés előtt lehetőség szerint ismerjék meg a vízterület sajátosságait, mederviszonyait, tájékozódjanak a várható időjárásról és a segélykérés lehetőségeiről!
  • Szív- és érrendszeri-, légző-, továbbá mozgásszervi betegségben szenvedők egyedül soha ne fürödjenek!
  • Aki nem tud úszni, mély vízben ne használjon felfújható fürdőeszközt (gumicsónak, gumimatrac)!
  • Legtöbbször gépkocsival közelítjük a vízpartot, illetve a zárt területen lévő fürdőhelyeket. Már a gépkocsi elhagyása előtt bizonyosodjanak meg arról, hogy az ablakok fel vannak-e húzva, és az utastérben nem hagytak-e olyan dolgot (pl. digitális fényképezőgép, videokamera, táska stb.), amely felkeltheti az elkövetők érdeklődését! Bizonyosodjanak meg arról, hogy gépkocsit lezárták! Részesítsék előnyben a zárt, őrzött parkolókat! 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők Csongrádban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba nyolc határsértő Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.