Folytatódik „A Zene az kell…” bűnmegelőzési program

2017. 10. 12., cs - 11:08
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A programba ezúttal a Berkeszi Gyermekvédelmi Központ kapcsolódott be.

2014-ben a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács pályázati felhívására a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya „A zene az kell, hogy ne vesszünk el, hogy mégse adjuk fel!” címmel bűnmegelőzési programot dolgozott ki. A projekt célja, hogy alternatívát kínáljon a gyermekvédelmi intézményekben nevelkedő, a körülményeik miatt fokozottan hátrányos helyzetű fiatalok szabadidejének hasznos eltöltéséhez.

A projekt megvalósulása során, a pályázaton elnyert összegből a megyei rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai hangszereket vásároltak (gitár, dobfelszerelés, szintetizátor) és az ének és az autentikus cigánytánc oktatásán kívül lehetőség nyílt arra is, hogy hónapokon keresztül zenetanárok képezzék a zene iránt fogékony intézeti fiatalokat.

A prevenciós programban elsőként a Mátészalkai, másodikként a Tiszadobi, harmadikként a Nyírbogáti Gyermekvédelmi Központban nevelkedő fiatalok vettek részt. Ezúttal a Berkeszi Gyermekvédelmi Központ lakói kapcsolódtak be a programba, az ott lakó fiatalok részesültek hangszer ellátásban.

A Berkeszi Gyermekvédelmi Központban 2017. október 11-én tartott projekt megnyitó rendezvényen dr. Hatala József a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke és dr. Balogh Barnabás r. ezredes bűnügyi rendőrfőkapitány- helyettes adta át a megvásárolt hangszereket az intézmény vezetőjének. A megnyitón Szirota Jennifer, az egyik tehetségkutató műsor felfedezettje énekelt, többek között a projekt címadó dalát, valamint a programban korábban résztvevő gyermekvédelmi központok neveltjei adták elő műsoraikat.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Éppen időben

A Mezőcsáti Rendőrőrs járőrei sikeresen újraélesztettek egy 64 éves nőt.

 

Összehangolt ellenőrzés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság az autópályán szabálytalanságot elkövető gépjárművezetőket szűrte ki egy összehangolt ellenőrzés során.

 

Halálos baleset Somogyban

Közúti közlekedési baleset során vesztette életét egy 24 éves férfi Balatonboglár és Fonyódliget között.

 

Iráni nőt tartóztattak fel Röszkén

Egy menetrend szerinti szerb busz görög utasaként jelentkezett belépésre egy illegális migráns Röszkén. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.