Folytatódik „A Zene az kell…” bűnmegelőzési program

2017. 10. 12., cs - 11:08
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A programba ezúttal a Berkeszi Gyermekvédelmi Központ kapcsolódott be.

2014-ben a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács pályázati felhívására a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya „A zene az kell, hogy ne vesszünk el, hogy mégse adjuk fel!” címmel bűnmegelőzési programot dolgozott ki. A projekt célja, hogy alternatívát kínáljon a gyermekvédelmi intézményekben nevelkedő, a körülményeik miatt fokozottan hátrányos helyzetű fiatalok szabadidejének hasznos eltöltéséhez.

A projekt megvalósulása során, a pályázaton elnyert összegből a megyei rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai hangszereket vásároltak (gitár, dobfelszerelés, szintetizátor) és az ének és az autentikus cigánytánc oktatásán kívül lehetőség nyílt arra is, hogy hónapokon keresztül zenetanárok képezzék a zene iránt fogékony intézeti fiatalokat.

A prevenciós programban elsőként a Mátészalkai, másodikként a Tiszadobi, harmadikként a Nyírbogáti Gyermekvédelmi Központban nevelkedő fiatalok vettek részt. Ezúttal a Berkeszi Gyermekvédelmi Központ lakói kapcsolódtak be a programba, az ott lakó fiatalok részesültek hangszer ellátásban.

A Berkeszi Gyermekvédelmi Központban 2017. október 11-én tartott projekt megnyitó rendezvényen dr. Hatala József a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke és dr. Balogh Barnabás r. ezredes bűnügyi rendőrfőkapitány- helyettes adta át a megvásárolt hangszereket az intézmény vezetőjének. A megnyitón Szirota Jennifer, az egyik tehetségkutató műsor felfedezettje énekelt, többek között a projekt címadó dalát, valamint a programban korábban résztvevő gyermekvédelmi központok neveltjei adták elő műsoraikat.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam