Folytatódik az OviZsaru program Kótajban

2019. 10. 09., sze - 13:18
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A program elsődleges célja a gyermekek áldozattá válásának megelőzése.

A Kótaji Baptista Szeretetszolgálat Gyöngyszem Óvodájában a korábbi kölcsönös együttműködésnek megfelelően újra beindult az OviZsaru bűnmegelőzési prevenciós program. A főként a nagycsoportos korosztály számára kidolgozott bűn - és  baleset-megelőzési témájú program célja a gyermekek áldozattá válásának megelőzése, biztonságérzetük erősítése, és annak elősegítése, hogy szükség esetén tudjanak és merjenek segítséget kérni a rendőrtől.

Az első bemutatkozó foglalkozáson Kormosné Balogh Bernadett rendőr őrnagy, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársa az ismerkedés általános szabályairól és a helyes közlekedési szokásokról beszélt az óvodásoknak. Az interaktív foglakozáson a program bábjátékai, Rendőr Robi és Rosszcsont Ricsi, valamint Rosszcsont Rozi is bemutatásra kerültek. A kézbábok segítségével ugyanis a gyermekek sokszor jobban megnyílnak a foglakozást vezető rendőr előtt. 

Néhány tanáccsal szeretnénk segíteni a szülőket, hogy mire hívják fel a gyermekeik figyelmét:

  • Tartsák be mindig a biztonságos közlekedés szabályait!
  • Amennyiben sérelem éri őket, minden esetben mondják el szüleiknek, tanáraiknak, vagy annak a személynek, akiben megbíznak!
  • Nyugodtan keressék meg az iskola rendőrét, akinek elmondhatják a történteket!
  • Értékeikkel ne hivalkodjanak, ne dicsekedjenek, azokat ne adják oda senkinek!
  • Ismerjék a segélyhívó számokat!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bűnügyi őrizetben

A balassagyarmati rendőrök elfogtak egy nőt és egy férfit, akik becskei ingatlanokból nagy értékű takarékjegyet, laptopot és tabletet tulajdonítottak el.

 

Ittasan vezetett

A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

 

3,5 tonna helyett 9 tonna

Az Ártándon megállított külföldi sofőr túlsúlyos járműszerelvénnyel közlekedett. A rendőrök vele szemben szabálysértési eljárást indítottak.