Folytatódott a „Házhoz megyünk” Hajdú-Bihar megyében

2017. 11. 08., sze - 14:38
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Szépkorúaknak tartott bűnmegelőzési előadást Vezendi Jánosné rendőr alezredes.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársa 2017. november 7-én vagyonvédelmi és önvédelmi képesség fejlesztési tájékoztatót tartott a Debreceni Szépkorúak Klubjában.

Az előadás során felhívták az idősek figyelmét a trükkös csalásokra, a házalókra, illetve a lakásvédelemre is. A rendezvényen közel 30 fő volt jelen, akikkel ismertették, hogy hogyan kerüljék el az áldozattá válást.

Vezendi Jánosné rendőr alezredes hangsúlyozta, hogy a fűtési szezonban feltűnhetnek tüzelőt árusító házalók, kedvező vásárlási lehetőséget ajánlva az idősek számára. A rendőrség azonban óvatosságra inti a tűzifavásárlókat.

Tanácsok a tűzifa vásárlásához:

  • Csak telephellyel rendelkező, leinformálható, számlaképes kereskedőktől vásároljon tűzifát! A megvásárolt tüzelőanyag kifizetésekor kérjen számlát!
  • Kerülje a házaló árusokkal történő üzletkötést! A fa eredete, minősége és mennyisége az ismeretlen kereskedők esetében általában nem ellenőrizhető vissza, így a fogyasztóvédelmi jogait, panaszait sem tudja megfelelően érvényesíteni.
  • Ne rendeljen telefonon! A fa mennyisége, fajtája és a minősége telefonon nem ellenőrizhető, míg a telephelyen személyesen is meggyőződhet a vásárolni kívánt fa tulajdonságairól.
  • Mérlegeljen előre! A fa típusától, keménységétől és nedvességtartalmától, valamint a feldolgozás és a berakodás módjától is függ, hogy mázsára, vagy köbméterben gazdaságosabb az adott fűtőanyag megvásárlása.
  • Ne feledje, hogy az erdei köbméter és a hasított köbméter között jelentős különbség van! Ha kalodában vásárolja meg a tűzifát, legyen jelen annak szétbontásánál! Az ömlesztett fa mennyisége gyakran megtévesztő, így könnyen csalás áldozatává válhat.
  • Átvételkor is ellenőrizze le a kiszállított tüzelő mennyiségét - amennyiben lehetséges - Ön, vagy megbízottja legyen jelen a fa mérlegelésekor!
  • Ne fizessen előre! A vételárat a kiszállított áru mennyiségének ellenőrzése után adja át a szállítóknak! Ha elégedetlen a szállítmánnyal, vagy kifogása van, nem köteles átvenni az árut.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Éppen időben

A Mezőcsáti Rendőrőrs járőrei sikeresen újraélesztettek egy 64 éves nőt.

 

Összehangolt ellenőrzés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság az autópályán szabálytalanságot elkövető gépjárművezetőket szűrte ki egy összehangolt ellenőrzés során.

 

Halálos baleset Somogyban

Közúti közlekedési baleset során vesztette életét egy 24 éves férfi Balatonboglár és Fonyódliget között.

 

Iráni nőt tartóztattak fel Röszkén

Egy menetrend szerinti szerb busz görög utasaként jelentkezett belépésre egy illegális migráns Röszkén. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.