Főszerepben a bűnmegelőzés

2021. 06. 15., k - 14:17
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Most Besenyszögön mentek házhoz a szolnoki bűnmegelőzési szakemberek.

Besenyszögön folytatódott 2021. június 14-én délelőtt a „Házhoz megyünk”, a „BikeSafe” és a „Police Coffe program”. A Szolnoki Rendőrkapitányság munkatársai a helyi piactéren  felállított információs pontjukon várták a látogatókat, akiket vagyonvédelmi tanácsokkal látták el, a trükkös lopásokra, a lakásbetörésekre és az idősek sérelmére elkövetett csalások megelőzésének lehetőségeire is figyelmeztetve őket.

A kerékpárlopások felderítésének egyik leghatékonyabb eszköze az egységes nyilvántartási rendszer, ahol a bicikliket egy központi adatbázisban, egyedi azonosító jeleikkel együtt regisztrálják. A nyilvántartási rendszer nagyban elősegíti az ellopott kerékpárok felderítését, megtalálását. Erre szolgál az országos „Bike Safe” elnevezésű program, amely továbbra is töretlen népszerűségnek örvend.

A program keretében ismét lehetőség volt arra, hogy a vagyonbiztonságot fontosnak tartó helyi lakosok a BikeSafe rendszerben regisztráltathassák kerékpárjaikat, így akik a mai napon éltek a lehetőséggel, már az adatbázisban tudhatják két- és háromkerekűiket


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Mennyi az annyi?

A bonyhádi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy hidasi lakossal szemben folytattak közokirat hamisítás bűntett és csalás vétség elkövetése miatt.

 

Lopás miatt keressük

A rendőrség a lakosság segítségét kéri az ismeretlen férfi azonosításához.