Gordonnal a megelőzésért

2019. 02. 10., v - 08:26
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A veszprémi rendőrök többek között az internet veszélyeire is felhívták a figyelmet.

A Veszprémi Rendőrkapitányság iskola rendőrei 2019. február 4. és 2019. február 8. között összesen kilenc általános- és középiskolában tartottak megelőzési előadásokat. A 2019. február 5-i világnap, mely a biztonságos internethasználatra hívja fel a figyelmet, alkalmat teremtett arra, hogy a tanulók a rájuk leselkedő lehetséges veszélyekkel szembesüljenek, valamint megismerjék, hogy mit tehetnek az áldozattá válás elkerülése érdekében. A rendőrök beszéltek a biztonságos jelszó fontosságáról, hiszen nagyon lényeges, hogy minden internetes fiókjukat megbízható, feltörhetetlen, legalább 8 karakteres jelszóval védjék. Kiemelték, hogy körültekintően osszanak meg magukról fotót, videót a világhálón, és olyat, amelyen magukon kívül mások is szerepelnek, csak az ő beleegyezésük esetén töltsenek fel.

A rendőrök 2019. február 8-án a „Szabadítsátok ki Gordont!” elnevezésű játékos, prevenciós jellegű vetélkedővel várták a Hriszto Botev Általános Iskola 7. osztályos diákjait.

Gordon, a plüssmedve egy iskolai közösségből kiközösített és kigúnyolt tanulót szimbolizált, aki ettől zárkózottá vált, magába fordult és bilincsben érezte magát. A játék során az osztály tagjai csapatokat alkottak, és különböző ügyességi, logikai feladatok megoldásával jutottak el a közös megoldásig, amellyel kiszabadították Gordont a zárkózottságából. A foglalkozás rámutatott arra, hogy egy csoportban mindenkire szükség van ahhoz, hogy egyetlen társuk se érezze magát kiközösítve, továbbá arra, hogy az ilyen eseteket együtt lehet megelőzni illetve megszüntetni, és a megelőzés mindenkinek a feladata.

bűnmegelőzés


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migránsok egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két illegális migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Tispol Seatbelt akció számokban

A rendőrség 2019. március 11-e és március 17-e között európai szintű fokozott ellenőrzést tartott Borsod-Abaúj-Zemlén megyében is.

 

Bujkál

Életveszélyes sérülést szenvedett az a férfi, akit ismerőse sebesített meg Törökszentmiklóson. A rendőrség elfogatóparancsot bocsátott ki a támadó ellen.

 

Marihuána a csomagban

Kábítószer-kereső szolgálati kutya szagolta ki a tiltott szert a csengersimai határátkelőhelyen.