Gyerekzsivaj

2018. 05. 28., h - 14:43
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt napokban több rendezvényen is jártak a Jász-Nagykun-Szolnok megyei megelőzési munkatársak.

Jászszentandráson 2018. május 25-én a Kunráth Sándor Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában gyermeknapi rendezvényen vettek részt a Jászberényi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársai. A diákok a játékos feladatok végrehajtása során megelőzési totókon, teszteken túl a bódult állapotot szimuláló szemüveget is kipróbálhatták. A gyerekek játszva tanulhattak a rendezvényen, ahol a szakemberek felhívták a figyelmet a nyár és a vizek veszélyeire is.

 

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya 2018. május 26-án a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara területi szervének felkérésére vett részt a szolnoki Milléren megrendezett családi napon, ahol közel 400 érdeklődő ismerkedhetett meg a rendőrség munkájával, a sértetté válás megelőzésének lehetőségeivel, a „házhoz megyünk” és Bike Safe országos programokkal.

 

Kicsik és nagyok Szolnokon 2018. május 27-én, a városi gyermeknapon a Szolnoki Rendőrkapitányság munkatársaival is találkozhattak. Kipróbálhatták, milyen egy rendőrautóban ülni, megszólaltathatták a szirénát, a közlekedési memóriajátékban - a szülőkkel közösen - összemérhették megfigyelőképességüket, próbára tehették ügyességüket, rajzolhattak és színezhettek. Természetesen itt is nagy sikert aratott az úgynevezett „részeg szemüveg”, amelynek viselői labdákat dobtak célba és gyalogosan szlalomozhattak a kijelölt pályán.  

A megelőzési előadók a sátorhoz látogatók figyelmét minden esetben felhívták a kerékpáros, a motoros és a gyalogos közlekedés szabályaira, és figyelmeztették a felnőtteket az ittas járművezetés következményeire.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egészségügyi védőháló

A rendvédelmi szervek állományának hivatásos tagjai az átlagosnál nagyobb fizikai, pszichikai – esetlegesen biológiai, kémiai – kockázatnak lehetnek kitéve mindennapi munkájuk során.

 

Felgyorsult az ügymenet

2014 óta a 112-es hívásfogadó központok munkatársait kell tárcsázni baj esetén. Az elmúlt öt évben 25 milliónyian hívták fel ezt a számot, és sajnos nem csak akkor, ha segítséget akartak kérni.