Gyermekvédelem az iskolában

2019. 03. 13., sze - 14:31
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Interaktív foglalkozásokat tartott a Balatonalmádi Rendőrkapitányság munkatársa a helyi Vörösberényi Általános Iskolában.

A rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársa 2019. március 11-én interaktív foglalkozást tartott az oktatási intézményben a 4-8. osztályosoknak. Az előadások témája az iskolai erőszak mellett az internet használat veszélyei, a saját adatok védelme, és mások adataival való visszaélés következménye volt. Minden osztályban szó esett a becsületsértésről, a rágalmazásról és a rossz hírkeltésről, amelyet a valós és virtuális életben is könnyen elkövethet bárki.

Az iskola kérésére ebben a témakörben egy összevont szülői értekezleten is elhangzott egy tájékoztató előadás, ahol szóba került a szülők felelőssége és tanácsok is, hogyan védhetik meg gyermekeiket az interneten történő áldozattá válástól.

bűnmegelőzés

Az előadók szót ejtettek a csetelés és internetes ismerkedés veszélyeiről, ahogyan a vírusok és kémprogramok működéséről és az ellenük történő védekezésről is. Hangsúlyozták, a káros tartalmak elleni védekezéshez használjanak szűrőprogramokat. Kérték továbbá a résztvevőket, hogy tudatosítsák gyermekeikben, hogy a „chatszobában” való beszélgetés, ismerkedés során előfordulhat, hogy egyes személyek másnak adják ki magukat, nem a valóságnak megfelelő adatokat közölnek magukról.

Ma már a tanulók jelentős időt töltenek a virtuális világban, amelynek korlátozása és a látogatott oldalak ellenőrzése jelent megoldást, a tiltás nem.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.