Gyermekvédelem az iskolában

2019. 03. 13., sze - 14:31
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Interaktív foglalkozásokat tartott a Balatonalmádi Rendőrkapitányság munkatársa a helyi Vörösberényi Általános Iskolában.

A rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársa 2019. március 11-én interaktív foglalkozást tartott az oktatási intézményben a 4-8. osztályosoknak. Az előadások témája az iskolai erőszak mellett az internet használat veszélyei, a saját adatok védelme, és mások adataival való visszaélés következménye volt. Minden osztályban szó esett a becsületsértésről, a rágalmazásról és a rossz hírkeltésről, amelyet a valós és virtuális életben is könnyen elkövethet bárki.

Az iskola kérésére ebben a témakörben egy összevont szülői értekezleten is elhangzott egy tájékoztató előadás, ahol szóba került a szülők felelőssége és tanácsok is, hogyan védhetik meg gyermekeiket az interneten történő áldozattá válástól.

bűnmegelőzés

Az előadók szót ejtettek a csetelés és internetes ismerkedés veszélyeiről, ahogyan a vírusok és kémprogramok működéséről és az ellenük történő védekezésről is. Hangsúlyozták, a káros tartalmak elleni védekezéshez használjanak szűrőprogramokat. Kérték továbbá a résztvevőket, hogy tudatosítsák gyermekeikben, hogy a „chatszobában” való beszélgetés, ismerkedés során előfordulhat, hogy egyes személyek másnak adják ki magukat, nem a valóságnak megfelelő adatokat közölnek magukról.

Ma már a tanulók jelentős időt töltenek a virtuális világban, amelynek korlátozása és a látogatott oldalak ellenőrzése jelent megoldást, a tiltás nem.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

17 illegális migráns

Egy tehervonat vagonjaiban megbújva próbáltak meg jogellenesen bejutni az országba Kelebiánál.

 

Török embercsempész Röszkén

Embercsempészés miatt indult eljárás egy török állampolgárságú nő ellen, aki egy honfitársát próbálta meg illegálisan Magyarországra beutaztatni Röszkénél.