„Házhoz megyünk” a karácsonyi vásárban

2017. 12. 24., v - 10:25
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrség „Házhoz megyünk” programjával a debreceni Kossuth téren találkozhattak az érdeklődők.

 A debreceni adventi vásárban megrendezett, rendőrségi bűnmegelőzési kampánynak legfőbb célja volt, hogy szakemberektől kapjanak vagyonvédelmi tanácsokat a vásárba látogatók. A tájékoztatás elsősorban az otthonok védelmére, a lopások és a gépjármű-feltörések megelőzésére terjedt ki.  Az érdeklődők egy-egy mini személyi riasztót is átvehettek. A kézben tartható vagy a táska fülére akasztható riasztó, a zsinór kihúzásakor 98 dB hangot kiadva jelzi, hogy használója bajba került.

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét:
-          Soha ne engedjen be idegeneket a lakásába, bármilyen indokra hivatkoznak!
-          Ajtónyitás előtt győződjön meg róla, hogy ki az, aki bekopogott, illetve becsengetett Önhöz! Ha hivatal, hatóság, vagy más szervezet képviselőjének adja ki magát, kérjen tőle igazolványt!
-          Otthonában kizárólag akkor tartson nagyobb pénzösszeget, vagy ékszert, ha azok tárolására szolgáló biztonsági berendezéssel (rögzített biztonsági széf) rendelkezik! Vagyontárgyait tegye biztonságos, mások által nem ismert, illetve megfelelő védelmi rendszerrel felszerelt helyre!
-          Fokozottan figyeljen értékeire, ha forgalmas helyen, vagy tömegben tartózkodik!
-          Vásárlás közben, az áru válogatásakor se tegye le táskáját, illetve pénztárcáját a pultra, ne hagyja a bevásárlókocsiban, vagy a kosárban!
-          Értéktárgyait, iratait ne tegye kosara, táskája tetejére, illetve annak külső zsebébe! Azokat mindig belső zsebben vagy zárható táskában helyezze el, melyet szorosan, testközelben tarthat!
-          Személyes iratai közül csak a feltétlenül szükségeseket tartsa magánál!
-          Csak annyi készpénzt vigyen magával, amennyire feltétlenül szüksége van!
-          Ha mégis megtörténik a baj, vagy bűncselekményt észlel, haladéktalanul értesítse a rendőrséget a 112-es központi segélyhívón!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Balesetet okozott, majd elhajtott

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy kerékpáros azonosításában, aki miután balesetet okozott Szegeden, segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt.

 

Körözött motorok, sisakok, ruhák

A magyar rendőrök az osztrák hatóságok által körözött motorokat, valamint bukósisakokat és ruhákat foglaltak Csongrád megyében.

 

Szállodai „mestertolvaj”

A újpesti rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyben egy férfi több európai ország hoteljeiből lopott.

 

Éppen időben

A Mezőcsáti Rendőrőrs járőrei sikeresen újraélesztettek egy 64 éves nőt.

 

Összehangolt ellenőrzés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság az autópályán szabálytalanságot elkövető gépjárművezetőket szűrte ki egy összehangolt ellenőrzés során.