„Házhoz megyünk” a karácsonyi vásárban

2017. 12. 24., v - 10:25
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrség „Házhoz megyünk” programjával a debreceni Kossuth téren találkozhattak az érdeklődők.

 A debreceni adventi vásárban megrendezett, rendőrségi bűnmegelőzési kampánynak legfőbb célja volt, hogy szakemberektől kapjanak vagyonvédelmi tanácsokat a vásárba látogatók. A tájékoztatás elsősorban az otthonok védelmére, a lopások és a gépjármű-feltörések megelőzésére terjedt ki.  Az érdeklődők egy-egy mini személyi riasztót is átvehettek. A kézben tartható vagy a táska fülére akasztható riasztó, a zsinór kihúzásakor 98 dB hangot kiadva jelzi, hogy használója bajba került.

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét:
-          Soha ne engedjen be idegeneket a lakásába, bármilyen indokra hivatkoznak!
-          Ajtónyitás előtt győződjön meg róla, hogy ki az, aki bekopogott, illetve becsengetett Önhöz! Ha hivatal, hatóság, vagy más szervezet képviselőjének adja ki magát, kérjen tőle igazolványt!
-          Otthonában kizárólag akkor tartson nagyobb pénzösszeget, vagy ékszert, ha azok tárolására szolgáló biztonsági berendezéssel (rögzített biztonsági széf) rendelkezik! Vagyontárgyait tegye biztonságos, mások által nem ismert, illetve megfelelő védelmi rendszerrel felszerelt helyre!
-          Fokozottan figyeljen értékeire, ha forgalmas helyen, vagy tömegben tartózkodik!
-          Vásárlás közben, az áru válogatásakor se tegye le táskáját, illetve pénztárcáját a pultra, ne hagyja a bevásárlókocsiban, vagy a kosárban!
-          Értéktárgyait, iratait ne tegye kosara, táskája tetejére, illetve annak külső zsebébe! Azokat mindig belső zsebben vagy zárható táskában helyezze el, melyet szorosan, testközelben tarthat!
-          Személyes iratai közül csak a feltétlenül szükségeseket tartsa magánál!
-          Csak annyi készpénzt vigyen magával, amennyire feltétlenül szüksége van!
-          Ha mégis megtörténik a baj, vagy bűncselekményt észlel, haladéktalanul értesítse a rendőrséget a 112-es központi segélyhívón!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Negyven forintot raboltak

Letartóztatásban vannak már azok a férfiak, akik több bűncselekményt is elkövettek Kazincbarcikán.

 

Ittasan vezettek

A Miskolci Rendőrkapitányság befejezte azokban az ügyekben a vizsgálatokat, amelyeket három járművezetővel szemben folytatott.

 

Három migráns Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Csongrád megyében. A szegedi járőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Késsel, ököllel

A rendőrök elfogták azt a három férfit, akik Debrecenben verekedtek össze.

 

Betört kirakat

Nemcsak a lopással gyanúsítható kecskeméti férfit, hanem az orgazdát is elfogták egy nap alatt a rendőrök.

 

Körözött Toyota hamis alvázszámmal

A magyar rendőrök a német hatóságok által körözött személyautót foglaltak le Csongrád megyében. A sofőrrel szemben egyedi azonosító jellel visszaélés miatt indult eljárás.

 

Személyvonaton bújt meg

Egy vonat hálófülkéjében megbújva, jogellenesen próbált meg bejutni Magyarországra egy illegális migráns.