Házhoz megyünk családi vetélkedő megyei döntője Szolnokon

2019. 04. 30., k - 08:30
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A versenyen résztvevő hat csapat elméleti és gyakorlati feladatok során mérte össze tudását.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya 2019. április 29-én Szolnokon rendezte meg a Házhoz megyünk elnevezésű országos vagyonvédelmi programhoz kapcsolódó vetélkedő megyei döntőjét. A részt vevő 3 fős csapatok (nagyszülő, szülő, tanuló) felkészülését, a rendőrkapitányságok bűnmegelőzési munkatársai segítették. Jász-Nagykun-Szolnok megyében hat csapat mérte össze tudását. A megmérettetésen először egy bűnmegelőzési kisfilmet néztek meg és elemeztek a versenyzők, majd elméleti és játékos feladatokat oldottak meg. A vagyonvédelmi, bűn- és a baleset-megelőzési feladatok, kiélezett küzdelmet eredményeztek. A vetélkedőn a kunszentmártoni Tam-Tean csapata győzött, így ők képviselhetik megyénket az országos versenyen. Minden csapat oklevélben, az első három helyezett pedig tárgyjutalomban részesült.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egészségügyi védőháló

A rendvédelmi szervek állományának hivatásos tagjai az átlagosnál nagyobb fizikai, pszichikai – esetlegesen biológiai, kémiai – kockázatnak lehetnek kitéve mindennapi munkájuk során.

 

Felgyorsult az ügymenet

2014 óta a 112-es hívásfogadó központok munkatársait kell tárcsázni baj esetén. Az elmúlt öt évben 25 milliónyian hívták fel ezt a számot, és sajnos nem csak akkor, ha segítséget akartak kérni.