"Házhoz megyünk" Hajdú-Bihar megyében

2018. 04. 16., h - 10:08
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Hajdú-Bihar megyében az elmúlt időszakban a „Házhoz megyünk” program keretében több helyszínen is találkozhattak bűnmegelőzési szakemberekkel az érdeklődők.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az elmúlt napokban a „Házhoz megyünk” program keretében Debrecenben, a Homokkerti  Nyugdíjas Klub tagjai részére adtak bűnmegelőzési tanácsokat, majd Biharkeresztesen és Fülüpön  bűnmegelőzési standon várták a rendezvényekre érkezőket.

Az idősek részére megtartott előadáson többek között a trükkös csalásokról és lopásokról, a házalókról esett szó, valamint az otthon- és lakásvédelemről is beszélgetettek a résztvevőkkel. A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Osztályának vezetője a közös előadáson az árubemutatók jelentette veszélyekre hívta fel a figyelmet.

A biharkeresztesi Bihar-Bihor Expon és a Fülöpi Gasztronómiai Napon bűnmegelőzési standdal várták a szakemberek az érdeklődőket, akiknek  vagyonvédelmi eszközöket mutattak be, valamint a megelőzési lehetőségek széles spektrumát ismertették.

A rendezvényeken elsősorban a lakásbetörések megelőzésének lehetőségére helyezték a hangsúlyt a rendőrök és az alábbiakra hívták fel a figyelmet:

Bejárati ajtajára szereltessen jó minőségű biztonsági zárakat, láncot, amelyeket minden esetben használjon!

Ha teheti, a mechanikai védelem mellé kérje a vagyonvédelmi cégek elektronikus őrzését (riasztó, távfelügyelet) is!

A nyílászárókra szereltessen befeszítés gátlót, amely az ajtó, ablak belökését, befeszítését akadályozza meg.

Ne tartson otthonában nagyobb mennyiségű készpénzt, nagyobb értékű, de nem mindennap használatos ékszereket!

Vagyontárgyairól készítsen házi leltárt, fényképeket!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kína, Hollandia, Csehország, Budapest

A BRFK Felderítő Főosztály nyomozói befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, amelyben három férfi a külföldről beszerzett drogot internetes oldalakon kínálta eladásra, majd azokat postai úton küldte a vevőknek.