Házhoz megyünk, Police Coffee és BikeSafe programok Budapesten

2020. 07. 10., p - 10:12
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A Budapesti Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei az elmúlt hetekben több helyszínen kávéval, kerékpár regisztrációval és vagyonvédelmi tanácsokkal várták a lakosságot.

Az országos prevenciós programok keretében a bűnmegelőzési előadók egy finom kávé elfogyasztása mellett hasznos bűnmegelőzési tanácsokkal látták el az érdeklődőket 2020. június 10-én Budapesten, a Clark Ádám téren és július 8-án a Városligetben.

A helyszíneken az állampolgárok a megelőző vagyonvédelmi tanácsadás mellett felvilágosítást kaptak a 112-es segélyhívó helyes használatáról, illetve az áldozattá válás megelőzésének lehetőségeiről. A prevenciós szakemberek ismertették a BikeSafe program lényegét, valamint akik regisztráltatni akarták kerékpárjaikat, a kitelepülések alkalmával azt is megtehették.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kamionban bújtak meg a határsértők

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Egy határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

A járda nem a kerékpárosoké!

A múlt héten végrehajtott ellenőrzés tapasztalatai azt mutatják, hogy Kaposváron a kerékpárral közlekedők közül sokan nincsenek tisztában a rájuk vonatkozó alapvető közlekedési szabályokkal, illetőleg azokat szándékosan hágják át.

 

Gyászhír

Életének 73. évében elhunyt Kopasz Árpád nyugállományú rendőr dandártábornok.

 

Kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítható férfiak őrizetben

A békéscsabai rendőrök Békésen elfogtak két férfit, miután egyikük egy szatyorban közel fél kilogramm kábítószer gyanúját keltő növényi törmeléket adott át a másiknak. Órákkal később a békési rendőrök egy harmadik férfit is előállítottak, aki a gyanú szerint vásárolt a párostól, majd az anyagot továbbértékesítette.