„Házhoz megyünk” Szentpéterszegen és Hajdúböszörményben

2018. 02. 12., h - 11:31
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Két helyszínen is szakemberektől kérhetnek tanácsot a helyi lakosok.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai 2018. február 10-én délelőtt a szentpéterszegi Faluházban megrendezett XII. Hurka- és Kolbásztöltő Fesztiválon, délután pedig Hajdúböszörményben, a Fürdőkerti Ifjúsági Szabadidőközpontban 11. alkalommal megrendezett Hajdúsági Disznótorban jártak. A bűnmegelőzési szakemberek a helyszínen felállított információs pontokon vagyonvédelmi tanácsokat adtak a rendezvényre ellátogatóknak, valamint a kerékpárosoknak lehetőségük volt kétkerekűik regisztrálására.

 

A rendőrök főként időskorúak számára szolgáltak prevenciós tanácsokkal, elsősorban az otthonok védelmére, a trükkös lopásokra vonatkozóan.

A rendőrség a következő tanácsokat javasolja az áldozattá válás megelőzése érdekében:
- Házalótól ne vásároljon semmilyen nem igazolt, vagy bizonytalan eredetű terméket, árut!

- Ne vásároljon tüzelőanyagot ismeretlen, vagy szórólapokon jelentkező árusoktól! Ha mégis megtették, kérjenek igazolványt, kivágási engedélyt, mázsajegyet, számlát! Jegyezze fel az adataikat, a szállítójármű típusát, rendszámát! Csak a megrendelt mennyiség ellenőrzését követően fizessék ki a vételárat!

- Idegen személyeket ne engedjen be lakásába, házába, bármilyen indokkal is érkezik!

- Amennyiben ezt mégis megtette, ne hagyja felügyelet nélkül!

- Mindegy, milyen hivatalra, hatóságra hivatkozik a belépni szándékozó, minden esetben kérjen tőlük arcképes igazolványt, megbízólevelet. Gyanú esetén hívja fel azt a szolgáltatót, szervet, amelyre hivatkozik! Győződjön meg a belépés jogalapjáról!

- Az érkezőt csak akkor engedje be, ha igazolta magát, de lehetőleg ne maradjon vele egyedül, hívja családtagját, szomszédját is!

- Soha ne váltson fel pénzt annak, aki ilyen indokkal állítja meg az utcán, vagy csenget be Önhöz! Hárítsa el kérését!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Okosórát lopott, keressük

A terézvárosi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Sérülést okozott, keressük

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy férfi azonosításában, aki miután többször megütött és megrúgott egy másik vendéget, távozott egy szegedi szórakozóhelyről.

 

Vonaton megbújt migránsok

Egy gyorsvonat padlásterén megbújva próbált meg jogellenesen bejutni Magyarországra három illegális migráns.

 

Lopás és orgazdaság

A pápai rendőrök négy órán belül azonosították a betörőt és az orgazdát is.

 

Illegális migránsok Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.