„Házhoz megyünk” Szentpéterszegen és Hajdúböszörményben

2018. 02. 12., h - 11:31
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Két helyszínen is szakemberektől kérhetnek tanácsot a helyi lakosok.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai 2018. február 10-én délelőtt a szentpéterszegi Faluházban megrendezett XII. Hurka- és Kolbásztöltő Fesztiválon, délután pedig Hajdúböszörményben, a Fürdőkerti Ifjúsági Szabadidőközpontban 11. alkalommal megrendezett Hajdúsági Disznótorban jártak. A bűnmegelőzési szakemberek a helyszínen felállított információs pontokon vagyonvédelmi tanácsokat adtak a rendezvényre ellátogatóknak, valamint a kerékpárosoknak lehetőségük volt kétkerekűik regisztrálására.

 

A rendőrök főként időskorúak számára szolgáltak prevenciós tanácsokkal, elsősorban az otthonok védelmére, a trükkös lopásokra vonatkozóan.

A rendőrség a következő tanácsokat javasolja az áldozattá válás megelőzése érdekében:
- Házalótól ne vásároljon semmilyen nem igazolt, vagy bizonytalan eredetű terméket, árut!

- Ne vásároljon tüzelőanyagot ismeretlen, vagy szórólapokon jelentkező árusoktól! Ha mégis megtették, kérjenek igazolványt, kivágási engedélyt, mázsajegyet, számlát! Jegyezze fel az adataikat, a szállítójármű típusát, rendszámát! Csak a megrendelt mennyiség ellenőrzését követően fizessék ki a vételárat!

- Idegen személyeket ne engedjen be lakásába, házába, bármilyen indokkal is érkezik!

- Amennyiben ezt mégis megtette, ne hagyja felügyelet nélkül!

- Mindegy, milyen hivatalra, hatóságra hivatkozik a belépni szándékozó, minden esetben kérjen tőlük arcképes igazolványt, megbízólevelet. Gyanú esetén hívja fel azt a szolgáltatót, szervet, amelyre hivatkozik! Győződjön meg a belépés jogalapjáról!

- Az érkezőt csak akkor engedje be, ha igazolta magát, de lehetőleg ne maradjon vele egyedül, hívja családtagját, szomszédját is!

- Soha ne váltson fel pénzt annak, aki ilyen indokkal állítja meg az utcán, vagy csenget be Önhöz! Hárítsa el kérését!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szeméremsértő

A berettyóújfalui rendőrök befejezték a nyomozást a 41 éves férfival szemben.

 

Lefoglalt fegyverek

Több lőfegyvert foglalt le egy miskolci férfitól a rendőrség, a Terrorelhárítási Központ műveleti egységével közösen végrehajtott akciójában.