Házhoz mentek a rendőrök Nyíregyházán

2020. 05. 29., p - 10:11
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A program népszerűsége töretlen.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai a Házhoz megyünk! bűnmegelőzési kampány keretében 2020. május 27-én a nyíregyházi Búza téri piac területére települtek ki. A mára már jól ismert és népszerű program elsődleges célja a lakosság vagyonbiztonságának növelése. Az állampolgárok hiteles forrásból, közvetlenül a szakemberektől kérhetnek a vagyonvédelemmel kapcsolatban tanácsokat és ajánlásokat, ezzel is fejlesztve az önvédelmi készségeiket. A vagyonbiztonság kiváló szemléltető eszköze a vagyonvédelmi táska, amelyet a rendőrök magukkal visznek az egyes helyszínekre. Tartalmazza a jól hasznosítható és bárki számára könnyen beszerezhető biztonsági eszközöket, amelyeket az érdeklődők így közvetlenül megismerhetnek, és a kapott szaktanácsokkal együtt hatékonyan használhatják a mindennapokban.

Munkatársaink az aktuális helyszíneken a megelőző vagyonvédelmi tanácsokon túlmenően az áldozatvédelemmel, illetve más prevenciós témában is szolgálhatnak hasznos információkkal. Immár közvetlenül kapcsolódik a programhoz a BikeSafe regisztráció, amellyel alkalmanként sok kerékpáros él.  

Néhány jó tanács:

• Kellő bizalmatlansággal fogadja az otthonába csengető idegeneket, és ne nyisson ajtót addig, amíg biztosan meg nem győződött jövetelük céljáról még akkor sem, ha kedvesnek, jó szándékúaknak látszanak!

• Tartsa kulcsra zárva kapujának, lakásának ajtaját még akkor is, ha az udvaron vagy a kertben tartózkodik!

• Lehetőség szerint szereltessen biztonsági zárat lakására, és szerezzen be segélyhívó berendezést!

• Mielőtt elhagyja a lakását, győződjön meg arról, hogy a nyílászárókat bezárta, a bejárati ajtót kulcsra is! Semmiképp ne rejtse el kulcsait lábtörlő alá, virágcserépbe, vagy a mérőóra szekrényébe, mert azokat bárki, akár jogosulatlan is könnyedén megszerezheti!

• Otthon tartott készpénzét ne vegye elő idegen előtt!

Ha úgy érzi, hogy bajban, veszélyben van, haladéktalanul hívja a rendőrség 112-es központi segélyhívó számát!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Földkábelt loptak

Két szlovák férfi a munkahelyéről lopott vörösréz kábeleket, amit később értékesíteni akartak. A komáromi rendőrök elfogták és kihallgatták a tetteseket.