Házhoz mentek Baktalórántházán

2019. 10. 05., szo - 08:20
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Az érdeklődőknek lehetőségük nyílt a helyszínen kerékpárjaik ingyenes regisztrációjára.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály munkatársa a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Baktalórántházi Rendőrőrs beosztottjával közösen 2019. október 3-án Baktalórántházára települt ki a Házhoz megyünk bűnmegelőzési kampány keretében.

A helyszínen az állampolgárok a megelőző vagyonvédelmi tanácsadás mellett áldozatvédelemmel kapcsolatos ajánlásokat is kaphattak a szakemberektől. Kollégáink a jelenlévőknek a drogprevenció témakörében külön előadást tartottak. Emellett megismertették a helyi lakosokkal az országos BikeSafe programot, melyet követően az érdeklődőknek a helyszínen lehetőségük nyílt kerékpárjaik ingyenes regisztrációjára.

A kerékpárlopások megelőzése érdekében fogadják meg az alábbi tanácsainkat: 

  • Mindig legyen lezárva a bicikli, még akkor is, ha csak néhány pillanatra hagyja magára a járművét!
  • Mindig válasszanak olyan zárat és hozzá tartozó láncot, fém hevedert, amely vágásálló, illetve a zárszerkezet magas biztonsági szintű!
  • Ha megfelelő a védelem és helyesen, több ponton is rögzít a lakat, akkor is törekedni kell arra, hogy jól látható, forgalmas helyen hagyják a biciklit!
  • A kerékpáron - ha lehetőség van rá - ne hagyjanak értékeket, mert azokat könnyűszerrel megszerezhetik a tolvajok!
  • Regisztráltassa biciklijét a rendőrség által indított országos BikeSafe programba!
  • Ha minden óvatosság és figyelmesség ellenére ellopják a kerékpárját, azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívón!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam