Házhoz mentünk Gunarason

2020. 07. 04., szo - 14:40
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A turisztikai szezonban a nyaralókat és a strandra igyekvőket látták el hasznos tanácsokkal a dombóvári rendőrök.

Schottné Folk Márta rendőr alezredes, a Dombóvári Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója a héten a gunarasi strandon állított fel  Házhoz megyünk! információs pontot.

A kitelepülés alkalmával a nyaralóknak, strandra igyekvőknek a turisztikai idényre tekintettel adtak hasznos vagyonvédelmi tanácsokat az értékeik megóvása, illetve az áldozattá válás elkerülésének érdekében.

Az idősebbek figyelmét a vagyonvédelmi tanácsok mellett az interneten történő vásárlások, az internetes csalások veszélyeire, az úgynevezett „unokázós” csalások elkövetési magatartásaira, továbbá a 112 segélyhívószám használatának szabályaira hívta fel.

A fiatalabb korosztályt a drogok használatának veszélyeiről tájékoztatta, annak érdekében, hogy felismerjék a veszélyeket, megtanulhatják, hogy mit tehetnek saját és társaik biztonságáért, szükség esetén hogyan kérhetnek segítséget.

A nap folyamán közel százan kaptak szórólapot és tájékoztatást a fenti témákban.

A kitelepülés során "BikeSafe" kerékpár regisztrációs program kínálta lehetőségét is felkínálták a strandra igyekvőknek, akik közül ketten éltek a kétkerekű nyilvántartásba vételének lehetőségével.

kép

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők Szeged külterületén

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 5 migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Határsértők Ásotthalomnál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 21 migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Baleset az M7-es autópályán

Pázmánd térségében, a Balaton felé vezető oldalon két gépjármű ütközött össze, ezért lassú haladásra és torlódásra számítsanak a gépkocsivezetők!