Hihetetlen, de igaz!

2020. 02. 13., cs - 10:57
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy perc és lyukas a nyílászáró. A betörő pedig már bent is van a lakásban.

Ha betörésről van szó, a tolvajok nem ismernek lehetetlent, módszereik pedig egyre változatosabbak. Az utóbbi időben Tolna megyében is törtek be úgy lakásokba, hogy szó szerint átégették a műanyag bejárati ajtókat.

Az ilyen módszerrel dolgozók úgynevezett zsebsárkányt, azaz szakácsfáklyát használnak az ajtók kiégetéséhez.  A pár ezer forintos eszközzel zaj nélkül égethetik ki a műanyag ajtót, elég egy szűk lyuk, amin befér a rabló keze, és már el is fordította a zárat!

Hogyan védekezhetünk? Fogadják meg a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait!

  • Ha a kilincs mellett megerősítik az ajtót, és nem hagyják a kulcsot a zárban, a betörők nem tudják kinyitni az ajtót.
  • A műanyag ajtókat a kereskedők többségében acéllemezzel megerősített verzióban forgalmazzák, így a kilincs körüli acéllemezes rész megakadályozza az ajtó átégetését.
  • A bejárati ajtó cseréjekor érdemes mérlegelni, hogy az mennyire szolgálja a lakás biztonságát.
  • Ne hagyják értékeket az ajtó közvetlen környezetében, mert ezeket a keletkezett nyíláson elérve, az elkövető könnyen magához veheti!
  • Amennyiben bűncselekmény áldozatává vált, tegyen bejelentést a 112-es segélyhívón és a nyomok megőrzése végett a lakáson kívül várja meg a rendőröket.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Udvarokra mászott be

A kiskunhalasi rendőrök elfogták azt a helyi férfit, aki a gyanú szerint az elmúlt időszakban több ingatlanból is lopott.

 

Észak-macedón kamion alvázán bújt meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Határsértő egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.