Idősek biztonsága érdekében

2018. 11. 01., cs - 11:50
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Hasznos tanácsokkal látták el a nyugdíjas klub tagjait a hajdú-bihari bűnmegelőzési szakemberek.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei rendszeresen látogatják a megye nyugdíjas klubjait, annak érdekében, hogy az idősek figyelmét felhívják a rájuk leselkedő veszélyekre és az áldozattá válás érdekében hasznos tanácsokkal lássák el őket.

Sári Gabriella rendőr alezredes 2018. október 31-én a Nádudvari Nyugdíjas Klubban tartott előadást közelgő Mindenszentek és Halottak Napja alkalmából „Figyeljünk értékeinkre a Halottak Napján is” címmel.

A bűnmegelőzési előadáson részt vett Széles Sándor, a Debreceni Járási Hivatal Fogyasztóvédelmi Osztályának vezetője is, aki az időseket a termékbemutatók veszélyeiről és a biztonságos vásárlás feltételeiről tájékoztatta.

A Bűnmegelőzési Osztály munkatársai az alábbi tanácsokkal szolgálnak:

  • Ha telefonon felhívják, hogy hozzátartozója bajba került, és sürgősen pénzre van szüksége, ne bízzon meg az ismeretlen telefonálóban!
  • Próbálja meg kideríteni, hogy családtagjának tényleg segítségre van-e szüksége! Haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot a megnevezett rokonával!
  • Ha az ismeretlen mást akar a pénzért küldeni, mert ő nem tud elmenni érte, ne higgyen a hívónak! Idegeneknek ne adjon pénzt, se ékszert!
  • Amennyiben a hívás tartalma valótlannak bizonyul, értesítse a rendőrséget a 112 központi segélyhívó számon!
  • Ismeretlent soha ne engedjen be a lakásába! Értékeiről ne beszéljen idegeneknek!
  • Értékeit az utcán,a piacon, bevásárláskor táskája belsőzsebébe helyezze el! Ne vigyen magával nagy értéket, csak amennyire szüksége van!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Vizsgamunka: A feladat mindenkié

Egy rendőr jó, több rendőr még jobb. Előfordulhat olyan helyzet, amikor csak sok zsaru szavatolhatja a közbizton­ságot, ezért a rengeteg rendőr nagyon jó.

 

Kerékpárosok ütköztek

A hajdúszoboszlói rendőrök befejezték annak a nádudvari balesetnek a vizsgálatát, amelyben egy nő súlyosan megsérült.

 

Kertvárosi őrjárat

Nyugalom, de nem unalom. Talán ezzel a pár szóval lehetne jellemezni a XVI. kerületi Rendőrkapitányság mindennapjait.

 

Gyalog indultak, kocsival érkeztek

A két fiatal férfi és gyermekkorú társuk Nádudvarról kötöttek el egy parkoló autót. Látogatóba indultak Kabára, de csak Hajdúszoboszlóig jutottak.

 

Balesetet okozott, majd elhajtott

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy gépkocsi vezetőjének azonosításában, aki miután balesetet okozott Szegeden, elhagyta a helyszínt.