Idősek biztonsága érdekében

2018. 11. 01., cs - 11:50
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Hasznos tanácsokkal látták el a nyugdíjas klub tagjait a hajdú-bihari bűnmegelőzési szakemberek.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei rendszeresen látogatják a megye nyugdíjas klubjait, annak érdekében, hogy az idősek figyelmét felhívják a rájuk leselkedő veszélyekre és az áldozattá válás érdekében hasznos tanácsokkal lássák el őket.

Sári Gabriella rendőr alezredes 2018. október 31-én a Nádudvari Nyugdíjas Klubban tartott előadást közelgő Mindenszentek és Halottak Napja alkalmából „Figyeljünk értékeinkre a Halottak Napján is” címmel.

A bűnmegelőzési előadáson részt vett Széles Sándor, a Debreceni Járási Hivatal Fogyasztóvédelmi Osztályának vezetője is, aki az időseket a termékbemutatók veszélyeiről és a biztonságos vásárlás feltételeiről tájékoztatta.

A Bűnmegelőzési Osztály munkatársai az alábbi tanácsokkal szolgálnak:

  • Ha telefonon felhívják, hogy hozzátartozója bajba került, és sürgősen pénzre van szüksége, ne bízzon meg az ismeretlen telefonálóban!
  • Próbálja meg kideríteni, hogy családtagjának tényleg segítségre van-e szüksége! Haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot a megnevezett rokonával!
  • Ha az ismeretlen mást akar a pénzért küldeni, mert ő nem tud elmenni érte, ne higgyen a hívónak! Idegeneknek ne adjon pénzt, se ékszert!
  • Amennyiben a hívás tartalma valótlannak bizonyul, értesítse a rendőrséget a 112 központi segélyhívó számon!
  • Ismeretlent soha ne engedjen be a lakásába! Értékeiről ne beszéljen idegeneknek!
  • Értékeit az utcán,a piacon, bevásárláskor táskája belsőzsebébe helyezze el! Ne vigyen magával nagy értéket, csak amennyire szüksége van!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Anya és fia rabolt pénzt az idős férfitól

Rablás miatt indult büntetőeljárás egy 50 éves badacsonytördemici nő és 16 éves fia ellen, a Tapolcai Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

 

Szemeteskukát dobáltak

A tiszakécskei nyomozók alig egy héten belül másodjára vették őrizetbe a tegnapi garázdaság egyik gyanúsítottját.

 

Kamionokban bújtak meg

Tompánál két tehergépjármű rakterében elbújva próbált meg Magyarország területére bejutni két migráns csoport.

 

Két helyszín, két súlyos sérült

Gyulán egy kerékpárosnak, Orosházán egy kerékpárját toló gyalogosnak ütközött teherautó. A baleseteket a gyanú szerint mindkét esetben a tehergépkocsi-vezetők okozták. A rendőrség az ügyek vizsgálatát befejezte.