Időskori kortársképzés Újpesten

2018. 05. 17., cs - 08:08
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Az Újpesti Lóverseny téri közösségi ház adott otthont annak az időseket segítő kezdeményezésnek, amelyet a IV. kerületi Rendőrkapitányság szervezett.

Mintegy 20 időskorú résztvevő jelentkezett a kerület önkormányzati nyugdíjas klubjaiból illetve a Káposztási Családok Egyesületéből arra a prevenciós napra, melyet a kerületi rendőrkapitányság szervezett 2018. május 16-án. A program során a résztvevők előadást hallhattak az áldozatok jogairól, a polgárőr szervezetek felépítéséről, a SZEM mozgalom működéséről, valamint az időskori információs hálózatról is. A nap második felében megismerkedhettek  - a legkevesebb anyagi ráfordítással beszerezhető - vagyonvédelmi eszközökkel, illetve a fogyasztók jogaival és az árubemutatók veszélyeivel.

1

A meghívott előadók valamint a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály munkatársai olyan hasznos tanácsokat adtak a trükkös lopások és az áldozattá válás megelőzéséről, amelyekkel a programon résztvevők a kortársaikat is segíthetik a mindennapi életben.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rablás az utcán

Két fiatalt rabolt ki egy férfi Karcagon. A helyi rendőrök már aznap este elfogták és őrizetbe vették.

 

Csendes hétvége

Nem történt sérüléses baleset Tolna megyében a hétvégén.

 

A helyszínen maradt a rendszáma

Anyagi kárral járó közúti közlekedési balesetet okozott Zalaegerszegen, majd adatai hátrahagyása nélkül elhagyta a helyszínt egy 49 éves kemendollári férfi.