Időskori kortársképzés Újpesten

2018. 05. 17., cs - 08:08
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Az Újpesti Lóverseny téri közösségi ház adott otthont annak az időseket segítő kezdeményezésnek, amelyet a IV. kerületi Rendőrkapitányság szervezett.

Mintegy 20 időskorú résztvevő jelentkezett a kerület önkormányzati nyugdíjas klubjaiból illetve a Káposztási Családok Egyesületéből arra a prevenciós napra, melyet a kerületi rendőrkapitányság szervezett 2018. május 16-án. A program során a résztvevők előadást hallhattak az áldozatok jogairól, a polgárőr szervezetek felépítéséről, a SZEM mozgalom működéséről, valamint az időskori információs hálózatról is. A nap második felében megismerkedhettek  - a legkevesebb anyagi ráfordítással beszerezhető - vagyonvédelmi eszközökkel, illetve a fogyasztók jogaival és az árubemutatók veszélyeivel.

1

A meghívott előadók valamint a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály munkatársai olyan hasznos tanácsokat adtak a trükkös lopások és az áldozattá válás megelőzéséről, amelyekkel a programon résztvevők a kortársaikat is segíthetik a mindennapi életben.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Áruházból loptak, tetten érték őket

A szegedi nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki két helybeli fiatalt, akik több terméket akartak ellopni egy bevásárlóközpontból, de a biztonsági személyzet tetten érte őket.

 

Kamion után tehervonat

Négy afgán egy kamion rakománya között, öt szír pedig egy tehervonaton megbújva próbált meg jogellenesen bejutni Magyarországra.

 

Öt határsértő egy kisteherautó rakterében

Békés megyében, a battonyai közúti határátkelőhelyen akart belépni Magyarországra egy kisteherautóval egy román férfi. A jármű rakterében kialakított rejtekhelyen öt török állampolgár bújt meg.