Ismét egy nap az iskolások biztonsáágért

2019. 04. 10., sze - 12:47
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A társszervek együttműködésével szervezte meg komplex bűnmegelőzési programját a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Herenden.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság komplex bűnmegelőzési projektet indított Fókuszban a biztonság címmel, amelyet a Belügyminisztérium és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával valósít meg 2018. január 1. és 2019. május 31. között. A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsot a Kormány 2011. április 12-én alakította meg, ezt a napot idén először a bűnmegelőzés napjaként ünnepeljük. Veszprém megyében ehhez kapcsolódóan 2019. április 8-14. között prevenciós rendezvényekkel bűnmegelőzési hetet tartanak. Ennek keretében a veszprémi rendőrök az Egy nap a biztonságért - egy nap az iskolában elnevezésű programmal 2019. április 9-én délelőtt a herendi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolába látogattak el. A rendőrségi bűnmegelőzésen kívül a gyerekek katasztrófavédelmi, mentési, egészséges életmód, egészségügyi, környezetvédelmi és honvédelmi szakterületekről szóló előadásokon vehettek részt.

Az alsó tagozatos diákokkal először a biztonságról és az áldozattá válás elkerülésének lehetőségeiről beszélgettek a szakemberek. A rendőrök hangsúlyozták, hogy idegenekben (még ha kedvesek is) ne bízzanak meg, és soha ne menjenek velük sehová, még útbaigazítás céljából sem.

Ezt követően a tanulók közlekedésbiztonsági témájú rajzokat készíthettek, és az udvaron felállított kerékpáros akadálypályán gyakorlati tudásukat is megmutathatták. Mindeközben a felső tagozatosok a bűncselekmények fajtáiról és azok következményeiről, a büntetés-végrehajtási intézetek fogvatartási körülményeiről, valamint a droghasználat veszélyeiről kaptak tájékoztatást.

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendhagyó rendőri ellenőrzés Szekszárdon

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedési szakemberei Pünkösdkor kerékpáros bukósisakkal és egyéb láthatósági eszközökkel ajándékozták meg a kétkerekűek vezetőit a megyeszékhelyen.

 

Nyolc illegális migráns

A Bács-Kiskun megyében feltartóztatott külföldiek jogellenesen jutottak be az ország területére.