Ismét „Házhoz megyünk” Szolnokon!

2019. 02. 14., cs - 07:42
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Bűnmegelőzési szakemberek várták a lakosokat az áruháznál.

A lakosság vagyonbiztonsága érdekében „Házhoz megyünk” elnevezéssel 2015. szeptemberében a rendőrség országos szintű kampánysorozatot indított hazánk vagyonbiztonságának erősítése céljából, a lakosság szubjektív biztonságérzetét leginkább befolyásoló lopás bűncselekmények megelőzésére.

A program fő célja, hogy az érdeklődők szakemberektől kérhessenek vagyonvédelemmel kapcsolatos tanácsokat és közvetlen ajánlásokat.

A rendőrök és a közreműködő szervezetek képviselői az információs pontokon tájékoztatják a lakosságot a prevenciós vagyonvédelmi lehetőségekről, melyben segítséget nyújtanak a polgárőrség munkatársai is.

A szakemberek 2019. február 12-én délelőtt a szolnoki Auchan áruházban felállított információs pontban várták az érdeklődőket ahol a betöréses és „trükkös” lopások megelőzésének lehetőségeiről hallhattak. Közben a kerékpárral érkezők részére lehetőség nyílt a BikeSafe programban regisztráltatni kerékpárjaikat.  

A rendőrség munkatársai eközben vagyonvédelemmel kapcsolatos előadást tartottak Szolnokon, a Baross úti Civil házban időskorúak részvételével.

A Szolnoki Rendőrkapitányság munkatársai a tervek szerint legközelebb 2019. március 1-jén a szolnoki Pelikán Bevásárlóközpontnál várják az érdeklődőket.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Török embercsempész Röszkén

Embercsempészés miatt indult eljárás egy török állampolgárságú nő ellen, aki egy honfitársát próbálta meg illegálisan Magyarországra beutaztatni Röszkénél.

 

Szembeszálltak a lángokkal

Két győrújbaráti körzeti megbízott akadályozta meg a tűz továbbterjedését a tűzoltók megérkezéséig.

 

Autókat tört fel, elfogták

A veszprémi rendőrök negyedórán belül elfogták azt az ózdi férfit, aki két parkoló gépkocsiból is lopni akart.

 

Mellkason szúrta

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói őrizetbe vették a lajosmizsei gyanúsítottat.

 

Balra kanyarodásból balesetek

Két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset ügyének vizsgálatát fejezte be a rendőrség Békés megyében. A balesetekben hárman sérültek meg, két járművezető súlyosan, egy utas pedig könnyeben.