Ismét „Házhoz megyünk” Szolnokon!

2019. 02. 14., cs - 07:42
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Bűnmegelőzési szakemberek várták a lakosokat az áruháznál.

A lakosság vagyonbiztonsága érdekében „Házhoz megyünk” elnevezéssel 2015. szeptemberében a rendőrség országos szintű kampánysorozatot indított hazánk vagyonbiztonságának erősítése céljából, a lakosság szubjektív biztonságérzetét leginkább befolyásoló lopás bűncselekmények megelőzésére.

A program fő célja, hogy az érdeklődők szakemberektől kérhessenek vagyonvédelemmel kapcsolatos tanácsokat és közvetlen ajánlásokat.

A rendőrök és a közreműködő szervezetek képviselői az információs pontokon tájékoztatják a lakosságot a prevenciós vagyonvédelmi lehetőségekről, melyben segítséget nyújtanak a polgárőrség munkatársai is.

A szakemberek 2019. február 12-én délelőtt a szolnoki Auchan áruházban felállított információs pontban várták az érdeklődőket ahol a betöréses és „trükkös” lopások megelőzésének lehetőségeiről hallhattak. Közben a kerékpárral érkezők részére lehetőség nyílt a BikeSafe programban regisztráltatni kerékpárjaikat.  

A rendőrség munkatársai eközben vagyonvédelemmel kapcsolatos előadást tartottak Szolnokon, a Baross úti Civil házban időskorúak részvételével.

A Szolnoki Rendőrkapitányság munkatársai a tervek szerint legközelebb 2019. március 1-jén a szolnoki Pelikán Bevásárlóközpontnál várják az érdeklődőket.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen a biciklitolvaj

Egy napon belül elfogták a rendőrök azt a baksi férfit, aki egy kerékpárt lopott el Szegeden. Kihallgatásán további kilenc kétkerekű eltulajdonítását ismerte be. Lopás miatt kell felelnie.