Kábítószer ellen a fesztiválon

2018. 06. 22., p - 10:16
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A Szolnoki Rendőrkapitányság kiemelt figyelmet fordít a fesztiválozó fiatalokra.

Az ENSZ döntése alapján a kábítószer elleni küzdelem nemzetközi napját 1988. óta június 26-án tartják meg. A Kábítószer- ellenes Világnap alkalmából a Szolnoki Rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársai aktív propaganda tevékenységet folytatnak Szolnokon, a 2018. június 19. és 2018. június 24. között megrendezésre kerülő Tiszavirág Fesztivál területén. A rendezvényt nagy tömegben látogató fiataloknak érdekes, figyelemfelhívó szórólapokat, minikiadványokat osztanak. A szakemberek felhívják a figyelmet a kábítószer elleni harc fontosságára, megszólítják és beszélgetnek a fesztiválozókkal. Az elmúlt napokban számos olyan kérdésre adtak választ, amelyekben a fiatalok a különböző drogok hatásairól érdeklődtek.

kk

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egészségügyi védőháló

A rendvédelmi szervek állományának hivatásos tagjai az átlagosnál nagyobb fizikai, pszichikai – esetlegesen biológiai, kémiai – kockázatnak lehetnek kitéve mindennapi munkájuk során.

 

Felgyorsult az ügymenet

2014 óta a 112-es hívásfogadó központok munkatársait kell tárcsázni baj esetén. Az elmúlt öt évben 25 milliónyian hívták fel ezt a számot, és sajnos nem csak akkor, ha segítséget akartak kérni.