Képzőművészet és megelőzés Bakonyoszlopon

2019. 10. 08., k - 15:12
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Veszprém megyei rendőrök színes programokkal készültek a gyerekeknek.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a Belügyminisztérium és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával új komplex bűnmegelőzési projektet valósít meg Út a biztonsághoz címmel, amely a fiatalok, az idősek, a hazai és külföldi turisták biztonságának növelését célozza meg.  Ennek keretén belül a lakásotthon fiataljai számára Zene az kell címmel új program is indul. Célja, hogy alternatívát kínáljon a gyermekvédelmi intézményekben nevelkedő, körülményeik miatt fokozottan hátrányos helyzetű és kiemelten veszélyeztetett fiatalok szabadidejének hasznos eltöltéséhez.

A program beharangozásaként 2019. október 6-án a bakonyoszlopi lakásotthonban Szőke András Karinthy-gyűrűs és Balázs Béla díjas filmrendező, a Magyar Művészeti Akadémia Köztestületi Tagja a lakásotthonban élő gyermekekkel prevenciós célzattal a művészet és a rajzolás eszközét használva fejlesztette a fiatalok készségeit, amely alapja egy erősebb személyiség kialakításának, és hatékonyabban járulhat hozzá a veszélyhelyzetek elkerüléséhez.

A gyerekeknek a munkáik elkészítéséhez a kezüket, tenyerüket kellett használni. Az alkotások készítése közben Szőke András animátor saját életének valós részleteit mutatta be.

A bűnmegelőzési osztály munkatársa kötetlen beszélgetés keretében adott hasznos bűnmegelőzési és áldozatvédelmi tanácsokat a mintegy húsz fiatal számára, illetve válaszolt kérdéseikre.

A bűnmegelőzési előadó az alábbi hasznos tanácsokat adta a diákoknak:

  • Ha utcán idegenek szólítják meg és személyes adataikról, lakcímükről kérdezik őket, ne válaszoljanak nekik.
  • Mondjanak nemet ha cigarettával, vagy alkohollal kínálják őket, akkor is, ha azt a barátjuk teszi.
  • Baj esetén azonnal hívjanak segítséget!

Mind a fiatalok, mind a nevelők egy élményekkel teli napot tudhattak maguk mögött, a nap végére tizenkét gyönyörű alkotás készült.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen a cipőrablók

Őrizetben van már az a páros, akik Ózdon bántalmaztak egy domaházai férfit, majd elvették készpénzét és cipőjét.

 

Felmerült az ittasság gyanúja

Az ajka-padragkúti baleset feltételezett okozójánál pozitív értéket jelzett az alkoholteszter. Rajta kívül további 14 sofőrrel szemben intézkedtek ittasság gyanúja miatt a Veszprém megyei rendőrök az elmúlt 48 órában, kettő közülük balesetezett.

 

Lezárt akta: Megverte az élettárást

A hajdú-bihari rendőrök befejezték a nyomozást azzal a férfival szemben, aki a gyanú szerint úgy megverte az élettársát, hogy a nő életveszélyes sérüléseket szenvedett.

 

Rendőrkézen a rabló

Egy idős férfi pénzét vette el a nő, akit rövid időn belül elfogtak a salgótarjáni nyomozók.