Kerékpár-regisztráció, bűnmegelőzési tanácsok

2019. 06. 24., h - 13:29
Heves Megyei Rendőr-főkapitányság

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai várják az érdeklődőket Egerben.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya, a Házhoz megyünk bűnmegelőzési program keretében, az Egri Kulturális és Művészeti Központ, valamint az Egri Szociális Szolgáltató Intézmény Felsőváros Csillagai - közösen a közösségért elnevezésű program részeként bűnmegelőzési tanácsokat ad 2019. június 25-én 13 óra és 15 óra között a Nyugdíjasház Gondozási Központ előtt.

Az érdeklődők a helyszínen ingyenesen regisztráltathatják kerékpárjukat is, valamint megismerkedhetnek a vagyonbiztonságukat erősítő technikai eszközökkel.

Fontos:

  •     Pénztárcáját, bankkártyáját, iratait ruházata belső zsebeiben, mások által nehezen hozzáférhető helyen tartsa!
  •     Vásárláskor ne tegye tárcáját a bevásárlókocsiba, kosárba, jól látható helyre, mert ezzel növeli a tolvajok esélyeit!
  •     Otthonában az ajtókat minden esetben zárja be, még ha csak egy percre is távozik a lakásból, akár csak a kertbe, az udvarra, vagy a szomszédba!
  •     Bejárati ajtajára szereltessen jó minőségű biztonsági zárakat, láncot, amelyeket minden esetben használjon is!
  •     Ne tartson otthonában nagyobb mennyiségű készpénzt, nagyobb értékű, de nem mindennap használatos ékszereket!
  •     Ha valaki hivatalos jelleggel érkezik otthonába, kérje el az igazolványát, hívja át a szomszédot, szükség esetén kérjen segítséget!
  •     Soha ne adjon át pénzt olyan idegennek, aki bajba jutott rokonának megbízásából kéri azt Öntől!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Gyalog és kamionban megbújva próbálkoztak

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tizenhárom migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Baleset a 3-as számú főúton

A 3-as számú főúton Arnót térségében a 191. kilométerszelvényben Miskolc irányába történt baleset miatt a rendőrök az utat teljes szélességében lezárták.