Kezdődik a második félév

2019. 02. 14., cs - 07:49
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Elindult második félév a Prevenciós Több-Szín-Tér közösségi képzési programban Szegeden.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya az elmúlt héten a Biztonságos Internet Nap kapcsán, számos program keretében hívta fel a figyelmet az online tér veszélyeire a megye több oktatási intézményében.

A programsorozat záró előadására a Szeged-Csanádi Egyházmegye Gál Ferenc Főiskoláján került sor 2019. február 13-án. Az „Okosan használni!” elnevezésű előadás egyben nyitó akkordja az egyházmegye, a főiskola, a Békés Megyei Rendőr-Főkapitányság, és a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság együttműködésében induló „Prevenciós Több-Szín-Tér közösségi képzési program második féléves kurzusának.

A „Társadalmi biztonság-prevenciós ismeretek” című szegedi képzés lehetőséget biztosít a főiskola hitéleti szakos hallgatóinak, illetve mindazoknak, akik munkájuk során találkoznak a kurzuson tárgyalt kérdésekkel, hogy megismerkedjenek a mindennapok biztonságát segítő metódusokkal, illetve a bekövetkező válsághelyzetek kezelésének módszereivel. A kurzus a gyakorlatban is megismerteti a katasztrófavédelem, a mentőszolgálat és a rendőrség munkáját, és mindazt, amit a szakszerű segítségük igénybevételéig is tenni kell a rászorulókért.

A program célja tehát, hogy a leendő szakemberek a képzés során megkapják azokat az alapvető általános biztonsággal, bűn-és baleset-megelőzéssel kapcsolatos ismereteket, amelyeket hasznosítani tudnak munkájuk során.

A kurzus szerdai napokon 14 órától 15 óra 45 percig tart, melynek a Főiskola Glattfelder terme ad otthont.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kábelt loptak, őrizetben vannak

A Békés megyei rendőrök elfogtak három férfit, akik a gyanú szerint több ezer méternyi kábelt loptak el Mezőkovácsházán és a Bács-Kiskun megyei Kiskőrösön.

 

Játékos formában oktattak

Két kéz, két láb, két keréken címmel tartott rendezvényt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) Újszilváson április 25-én.

 

Háromgenerációs rendőrcsalád

Többgenerációs rendőrcsaládból származik, ezért Kovács Attila nem is gondolt más szakmára, csak a rendőrségre, amikor pályát választott.