Kiemelt biztosítás az ünnepek alatt

2019. 11. 04., h - 15:51
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya együttműködve a Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetségével megerősített bűn- és baleset-megelőzési akciót szervezett mindenszentek és halottak napján a megemlékezők biztonságáért Pécsett.

A rendőrök és a polgárőrök mellett 147 közösségi szolgálatos diák vett részt a háromnapos akcióban. A szolgálatok célja a lakosság vagyonbiztonságának erősítése  és a balesetek megelőzése volt. A parkolók ellenőrzése mellett a diákok segítettek az egyedülálló időseknek a temetőben gyertyát gyújtani, valamint vigyáztak értékeikre, amíg a sírokat rendezték. A frekventált gyalogos-átkelőhelyeken a rossz látási viszonyok miatt nem csak a kisgyerekes családok és idősek, hanem az autósok is megköszönték, hogy láthatósági mellényben segítették az akcióban résztvevők a gyalogosok biztonságos áthaladását. 

A főkapitányság bűn- és baleset-megelőzési akciója folytatódik az adventi időszakban is, amelyre eddig 42 diák jelentkezett. 

A gyalogosok a közlekedés legvédtelenebb résztvevői, ezért biztonságuk érdekében ősszel és a téli időszakban nem lehet elégszer hangsúlyozni a „Látni és Látszani” elv életmentő szerepét! Kérjük, használják a láthatóságot elősegítő eszközöket! Ruházatuk, vagy táskájuk legyen fényvisszaverő csíkkal ellátva! Fontos, hogy a közlekedők időben észlelhessék egymást!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Halálos baleset az M7-es autópályán

Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset miatt időszakosan forgalomkorlátozásra kell számítani az M7-es autópályán, Székesfehérvár külterületén.