Kihelyezett nyílt nap

2018. 05. 18., p - 08:59
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Diákok zsivajától volt hangos a szolnoki Gépipari udvara.

A Szolnoki Rendőrkapitányság munkatársai a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum egyik tagintézményében tartottak 2018. május 17-én nyílt napot.

A Jendrassik György Gépipari Szakgimnázium udvarán összegyűlt diákok ismerkedhettek a rendőrség, a katasztrófavédelem, a honvédség, a büntetés-végrehajtás, valamint az együttműködő civil szervezetek munkájával.

A rendezvényt önvédelmi-taktikai bemutatóval nyitották meg az Újszászi Rózsa Imre Középiskola rendészeti szakos tanulói. Ezt követően a középiskolások közelebbről láthattak - és volt, amit ki is próbálhattak – egy repülési szimulátort, egy füst sátort, egy páncélozott harci járművet, különféle katonai fegyverzettechnikai eszközöket, egy rabszállítót, valamint egy rendőrautót is.

Óriási érdeklődés övezte a rendezvényt, amelyen a diákok közül a bátrabbak összemérhették gyakorlati tudásukat az udvarban felállított kerékpáros közlekedési pályán. A színes kavalkádnak része volt az úgynevezett „részeg szemüveg” is.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal egészségfejlesztőjétől hasznos információkat kaphattak a dohányzás káros hatásairól és tájékoztatót az egészséges életmóddal kapcsolatban, a Drogkonzultációs Központ munkatársai pedig a korosztályukra leselkedő veszélyekre hívták fel a figyelmet.

Eközben azon tanulók és pedagógusok, akik egy egységes nyilvántartási rendszerbe szerették volna regisztráltatni kerékpárjaikat, megtehették a Bike Safe program keretében. A megelőzési szakemberek a „Házhoz megyünk” programban a látogatókat vagyonvédelmi tanácsokkal, információkkal és figyelemfelhívó, bűnmegelőzési tájékoztató kiadványokkal látták el.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bekerített kerítők

Prostitúciós tevékenységet végeztetett fiatalkorú lányokkal két férfi Pécsett.

 

Rocky megmentése

A szabadnapos Petneházi Kitti őrmester, az V. Kerületi Rendőrkapitányság járőre a 20-as buszról szállt le a Damjanich utcánál január 1-én.

 

A szűrések fontossága

Miután a kutyakölyök túl van a kötelező és ajánlott védőoltásokon, az idő előrehaladtával néhány szűrést is érdemes elvégeztetni.