Kihelyezett nyílt nap

2018. 05. 18., p - 08:59
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Diákok zsivajától volt hangos a szolnoki Gépipari udvara.

A Szolnoki Rendőrkapitányság munkatársai a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum egyik tagintézményében tartottak 2018. május 17-én nyílt napot.

A Jendrassik György Gépipari Szakgimnázium udvarán összegyűlt diákok ismerkedhettek a rendőrség, a katasztrófavédelem, a honvédség, a büntetés-végrehajtás, valamint az együttműködő civil szervezetek munkájával.

A rendezvényt önvédelmi-taktikai bemutatóval nyitották meg az Újszászi Rózsa Imre Középiskola rendészeti szakos tanulói. Ezt követően a középiskolások közelebbről láthattak - és volt, amit ki is próbálhattak – egy repülési szimulátort, egy füst sátort, egy páncélozott harci járművet, különféle katonai fegyverzettechnikai eszközöket, egy rabszállítót, valamint egy rendőrautót is.

Óriási érdeklődés övezte a rendezvényt, amelyen a diákok közül a bátrabbak összemérhették gyakorlati tudásukat az udvarban felállított kerékpáros közlekedési pályán. A színes kavalkádnak része volt az úgynevezett „részeg szemüveg” is.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal egészségfejlesztőjétől hasznos információkat kaphattak a dohányzás káros hatásairól és tájékoztatót az egészséges életmóddal kapcsolatban, a Drogkonzultációs Központ munkatársai pedig a korosztályukra leselkedő veszélyekre hívták fel a figyelmet.

Eközben azon tanulók és pedagógusok, akik egy egységes nyilvántartási rendszerbe szerették volna regisztráltatni kerékpárjaikat, megtehették a Bike Safe program keretében. A megelőzési szakemberek a „Házhoz megyünk” programban a látogatókat vagyonvédelmi tanácsokkal, információkkal és figyelemfelhívó, bűnmegelőzési tájékoztató kiadványokkal látták el.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Eltűnt Bukovszki József

A Komáromi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri a 74 éves férfi eltűnése ügyében.

 

Árokba lökte a motorost

A 31-es számú főúton történt balesetben megsérült motorosnak a Készenléti Rendőrség szolgálaton kívüli munkatársa segített.  

 

Siklóernyős zuhant le

Iszkaszentgyörgy mellett zuhant le egy mezőgazdasági földterületre a siklóernyős.

 

Maszkot viselt a szeméremsértő

A XXII. kerületi rendőrök keresik azt a férfit, aki a gyanú szerint egy fiatal lány előtt szeméremsértő módon viselkedett.

 

Letartóztatták

30 napig biztosan rács mögött marad az a nő, aki társával idős embereket megtévesztve lopott több alkalommal Oroszlányon.