Kisdiákok látogattak a Bajai Rendőrkapitányságra

2014. 05. 07., sze - 15:26
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Három napon át közel 200 helyi tanuló látogatta meg a rendőrkapitányságot, ahol közelebbről is megismerkedhettek az egyenruhások munkájával.

A rendezvényre azon általános iskolák 3. osztályos diákjai kaptak meghívást, amelyek a tanév során részt vettek a D.A.D.A. bűnmegelőzési programban. A diákok látogatásuk során körbejárták a rendőrség épületeit, betekinthettek egy üresen álló fogdába és a bűnügyi technikusok segítségével tenyérnyomatot készítettek. Nagy érdeklődés kísérte a fegyverbemutatót is, ám a legnagyobb sikert ismét Kreol, a kábítószer- és nyomkövető rendőrkutya aratta. Gazdájával és segítőjével közös bemutatójuk során Kreol megmutatta, hogyan is kell elfogni egy menekülő bűnözőt. A fiatalok a látványos akciót előbb csendben figyelték, majd óriási tapssal köszönték meg a rendőröknek a tartalmas délelőttöt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Csalt a menetjegy vásárlásakor

A kunszentmiklósi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, amelynek a gyanúsítottja hamis irattal vásárolt kedvezményes vasúti menetjegyeket.

 

Garázdaság és rongálás

A kiskunhalasi nyomozók őrizetbe vették azt a helyi férfit, aki a gyanú szerint 2018 decemberében és 2019 januárjában is garázdálkodott.