Kollégiumi megelőzési program

2018. 02. 13., k - 11:06
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság különleges prevenciós programja Budapesten.

A hétvégén prevenciós napot tartottak az egyik budapesti katolikus iskolaközpontban, ahová meghívták a GOW Egyesületet, akik a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitánysággal közösen kezdeték el kollégiumi megelőzési programjukat.

A szakemberek közel százötven gimnazista lánynak tartottak egyedülálló előadást 2018. február 10-én a Patrona Hungarie Katolikus Iskolaközpontban. Az intézmény diákjai aktívan bekapcsolódtak a programokba, amelyek olyan témákat érintettek, mint az áldozattá válás megelőzése, az iskolai erőszak elkerülése, a biztonságos tömegközlekedés, illetve a biztonságos szórakozás voltak.

Az interaktív előadáselemek során a lányok megtanulhatták, hogyan cselekedjenek, ha a tömegközlekedési eszközökön, utcán, utazás közben, vagy éppen egy szórakozóhelyről hazafelé tartva atrocitás éri őket. Az iskola bűnmegelőzési tanácsadója megosztotta tapasztalatait a diákokkal, illetve tájékoztatta őket az Iskolai Bűnmegelőzési Tanácsadók munkájáról. A programnapot a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési munkatársa zárta, aki bemutatta a segítségkérés lehetőségeit, a 112-es – általános segélyhívó használatának szabályait.

b

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Okosórát lopott, keressük

A terézvárosi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Sérülést okozott, keressük

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy férfi azonosításában, aki miután többször megütött és megrúgott egy másik vendéget, távozott egy szegedi szórakozóhelyről.

 

Vonaton megbújt migránsok

Egy gyorsvonat padlásterén megbújva próbált meg jogellenesen bejutni Magyarországra három illegális migráns.

 

Lopás és orgazdaság

A pápai rendőrök négy órán belül azonosították a betörőt és az orgazdát is.

 

Illegális migránsok Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.