Konfliktuskezelés

2019. 10. 18., p - 14:43
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Szimulált helyzeteket teremtettek a nyugdíjasoknak Szolnokon.

A Szolnoki Rendőrkapitányság szervezésében konfliktuskezelési tréninget tartottak a nyugdíjasoknak 2019. október közepén Szolnokon, a Verseghy Ferenc Megyei Könyvtárban. Balla Tibor a Farkasok Játéka Egyesület vezetője interaktív szituációs gyakorlatokon keresztül ismertette meg a szépkorúakkal a viktimizáció elkerülésének lehetőségeit. A résztvevők szívesen csatlakoztak be a játékos helyzetekbe, próbára téve magukat egy szimulált stresszhelyzetben.

Fogadják meg tanácsainkat!

  • Nagy értékekkel ne menjenek el otthonról! Amennyiben ez mégis szükséges kérjék egyik barátjukat, hozzátartozójukat kísérje el önöket.
  • A szomszédok figyeljenek egymásra! Amennyiben gyanús körülményt észlelnek, jegyezzék fel a legtöbb információt az idegenekről, a gépjárműveikről, és tegyenek bejelentést a 112-es segélyhívószámra!
  • Legyenek kellően óvatosak és körültekintőek!
  • Megtakarított pénzüket ne otthon, a matracba rejtve tárolják!
  • Tüzelő vásárlásakor mindig megbízható forrásból rendeljenek! Az internetes vásárlás nagy kockázattal járhat, mindig ellenőrizzék az eladó személyét, kilétét, megbízhatóságát!
  • Otthonaikat minden esetben zárják be, még a garázst és az alsóépületet is!

 

Szépkorúak áldozattá, sértetté válásának megelőzéséhez azonban a rendőrség megelőző intézkedései mellett elengedhetetlen az idősekre való fokozott odafigyelés, törődés és társadalmi összefogás!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bosszúból rátámadt - vádjavaslat

Barátnője szakítani akart, ezért felpofozta és ellökte őt az a 36 éves férfi, akinek ügyében a dabasi rendőrök befejezték a nyomozást.

 

Szír migráns Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Szegednél. A járőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Segítettek a balatoni vízirendőrök

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai 2020. május 30-án négy esetben összesen 11 személynek segítettek partra jutni.