Konfliktuskezelés

2019. 10. 18., p - 14:43
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Szimulált helyzeteket teremtettek a nyugdíjasoknak Szolnokon.

A Szolnoki Rendőrkapitányság szervezésében konfliktuskezelési tréninget tartottak a nyugdíjasoknak 2019. október közepén Szolnokon, a Verseghy Ferenc Megyei Könyvtárban. Balla Tibor a Farkasok Játéka Egyesület vezetője interaktív szituációs gyakorlatokon keresztül ismertette meg a szépkorúakkal a viktimizáció elkerülésének lehetőségeit. A résztvevők szívesen csatlakoztak be a játékos helyzetekbe, próbára téve magukat egy szimulált stresszhelyzetben.

Fogadják meg tanácsainkat!

  • Nagy értékekkel ne menjenek el otthonról! Amennyiben ez mégis szükséges kérjék egyik barátjukat, hozzátartozójukat kísérje el önöket.
  • A szomszédok figyeljenek egymásra! Amennyiben gyanús körülményt észlelnek, jegyezzék fel a legtöbb információt az idegenekről, a gépjárműveikről, és tegyenek bejelentést a 112-es segélyhívószámra!
  • Legyenek kellően óvatosak és körültekintőek!
  • Megtakarított pénzüket ne otthon, a matracba rejtve tárolják!
  • Tüzelő vásárlásakor mindig megbízható forrásból rendeljenek! Az internetes vásárlás nagy kockázattal járhat, mindig ellenőrizzék az eladó személyét, kilétét, megbízhatóságát!
  • Otthonaikat minden esetben zárják be, még a garázst és az alsóépületet is!

 

Szépkorúak áldozattá, sértetté válásának megelőzéséhez azonban a rendőrség megelőző intézkedései mellett elengedhetetlen az idősekre való fokozott odafigyelés, törődés és társadalmi összefogás!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közelebb érve már hallotta a sírást is

Egy két éves kisfiú felügyelet nélkül hagyta el szirmabesenyői otthonát. A rendőrök gyorsan cselekedtek, mert a helyszín közelében található a Kocka-tó.

 

Késsel rabolt

A ráckevei rendőrök egy órán belül azonosították és elfogták a 12 éves fiút.

 

Tetten ért betörő

A rendőrök rövid időn belül elfogtak egy 29 éves férfit, aki egy kókai ingatlanba tört be.

 

Őrizetben az embercsempész

Embercsempészés miatt indult eljárás egy szerb-magyar kettős állampolgárral szemben, aki egy koszovói férfit próbált meg Magyarországra beutaztatni Röszkénél.