Kortárs képzés a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon

2017. 07. 01., szo - 10:29
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A „Tanulj a biztonságért” bűnmegelőzési képzésen 29 fő középiskolás diák vett részt Pécsett.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya „Mindent a biztonságért” pályázatának egyik eleme a „Tanulj a biztonságért”. A bűnmegelőzési program során június 26-tól június 30-ig Pécsett, a Légszeszgyár utcában öt napos, negyven órás kortárs képzésen vett részt az a 29 fő középiskolás diák, akik a pécsi Széchenyi Gimnázium, a pécsi Pollack Mihály Szakközépiskola, a pécsi Janus Pannonius Gimnázium és a szigetvári Zrínyi Miklós Gimnázium tanulói.

A képzés célja olyan felkészült kortárs segítők képzése, akik a tanultakat képesek átadni társaiknak, ezzel segítve őket, hogy elkerüljék az áldozattá válást. A tréning során a diákokat felkészítették arra, hogy kortársaik részére bűnmegelőzési foglalkozásokat tudjanak tartani. A résztvevők a személyiségfejlesztésen, a konfliktuskezelésen, kommunikációs és oktatás-módszertani ismereteken túl megismerkedhettek Baranya megye bűnügyi helyzetével, a fiatalok körében leggyakrabban előforduló bűncselekményekkel, az elkövetővé és áldozattá válás folyamatával, a bűnmegelőzés lehetséges módjaival. Megtanulták a nem-et mondás technikáját, az önérvényesítés lehetőségeit, a helyes értékrend kialakításának módjait. 

A tanfolyam zárásaként a diákok tanúsítványt kaptak, az oktatók pedig vállalták, hogy a képzés lezártát követő fél éven keresztül négy órás nyomon követő foglalkozást tartanak a végzett diákok számára.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam