"Krimit tud?" Salgótarjánban 

2018. 10. 11., cs - 09:24
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Nyolc középiskolás diákcsapat mérte össze tudását a regionális elődöntőn. 

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya - a Pest Megyei Rendőr-főkapitánysággal és a Kőbánya Közbiztonságáért Közalapítvánnyal közösen - rendezte meg középiskolás fiatalok részére a napokban a „Krimit tud?” elnevezésű rendezvény regionális elődöntőjét. A televíziós vetélkedő mintájára összeállított programnak a salgóbányai Geocsodák Háza adott otthont.

A versenyen nyolc - Nógrád megyei, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei és Heves megyei - középiskolás csapat vehetett részt, akik bűnmegelőzési témakörökhöz kapcsolódó hétköznapi szituációkban bizonyították színészi és improvizációs képességeiket. A játékos formában rögtönzött rövid szituációk során a szakértő zsűri bűnmegelőzési, konfliktuskezelési és színművészeti képességeik alapján egyaránt értékelte a produkciókat.

A vetélkedőről a Miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium II-es csapata, valamint a salgótarjáni Kiviszi Színházi Műhely csapata jutott tovább a 2018. november 15-én Budapesten megrendezésre kerülő országos döntőre.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közlemény

Személyi változás a Budaörsi Rendőrkapitányságon.

 

Őrizetben a fiatalkorú

Indítványozzák letartóztatását a bátonyterenyei nyomozók a 17 éves mátraverebélyi fiúnak. 

 

Magára hívta a rendőröket

Egy debreceni autómosó alkalmazottjai vitték el azt az autót, amit a tulajdonosa azért hagyott ott, hogy kitakarítsák. A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a két férfit.