Krimit tud? Tatabányán

2019. 10. 22., k - 17:47
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A régiós vetélkedőn négy megye középiskolás csapatai mérték össze tudásukat bűnmegelőzés témakörben.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya, együttműködve a Győr-Moson-Sopron, a Veszprém és a Vas Megyei Rendőr-főkapitánysággal, 2019. október 22-én „Krimit tud?” elnevezéssel meghirdetett bűnmegelőzési vetélkedőt szervezett a középiskolás fiatalok részére Tatabányán. A vetélkedő célja a középiskolás korosztály biztonságtudatos életszemléletének kialakítása, a bűnmegelőzési módszerek elsajátítása és a helyes viselkedési panelek megismertetése volt.

A diákok országos viszonylatban összesen hat elődöntőn mérhetik majd össze tudásukat, amelynek második régiós megmérettetésére Tatabányán került sor. A kreativitást igénylő feladatok sikeres teljesítése érdekében a résztvevő nyolc csapat a verseny során mindent megtett azért, hogy a legjobb legyen. A négy-négy főből álló csapatok a vetélkedő során olyan feladatokkal találkozhattak, amelyek valós élethelyzeteket vázoltak fel. A megoldás érdekében eljátszott helyzetgyakorlatok a vagyonvédelem, a média káros hatásai, a drogprevenció, az ifjúságvédelem és az internet veszélyei témakörét ölelték fel.

A kellemes hangulatú és improvizatív délelőttön az első helyen végzett az esztergomi Géza Fejedelem Ipari Szakgimnázium és Szakközépiskolájának diákjai, második helyezést ért el a balatonfüredi Szent Benedek Gimnázium, harmadik helyen a tatabányai Kereskedelmi, Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakközép és Szakiskolája végzett. Az első helyezett iskola vehet majd részt a 2019. novemberében megtartásra kerülő országos döntőn.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy előzés miatt ütötte el

Közúti veszélyeztetés miatt indult büntetőeljárás egy 35 éves királyszentistváni férfi ellen, a Balatonalmádi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.