Kulcs a biztonsághoz

2019. 09. 03., k - 10:58
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a Hetvenkedő Hatvanasok programsorozat részeként, 2019. augusztus 30-án tíz csapat részvételével tartotta meg a megyei fordulót.

A főkapitányság épületében a verseny résztvevői bűnmegelőzési témájú keresztrejtvényt töltöttek ki, képek közötti különbségeket kerestek, videó alapján a megfigyelőképességüket igénybe vevő kérdésekre válaszoltak. A csapatok biztonságtechnikai eszközök, és régi filmek szövegrészleteinek felismerésében, valamint az internetbiztonsággal kapcsolatos kérdésekben mérték össze tudásukat. Záró feladatként üvegpohárról kellett ujjnyomot rögzítenie a versenyzőknek.

A program elsődleges célja, hogy az idősek a legfontosabb tipikus veszélyhelyzetek kapcsán olyan válaszokat, ajánlásokat kapjanak, melyek betartásával jó eséllyel elkerülhetik azokat. A megyei fordulót a Szerencsi Rendőrkapitányság területéről érkező négyfős csapat nyerte, akik Borsod-Abaúj-Zemplén megyét képviselhetik 2019 szeptemberében az országos döntőben.

A vetélkedősorozat a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával kerül lebonyolításra.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők Csongrád-Csanád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.