Kutyamelegben a kutyás táborban

2018. 08. 10., p - 11:41
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Kutyavezetők és bűnmegelőzési rendőrök látogattak el egy kutyás táborba Szolnokon.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr Főkapitányság Bűnügyi Technikai Osztály bűnügyi kutyavezetetői, és a Bűnmegelőzési Osztály munkatársai elfogadták a meghívást és 2018. augusztus 9-én ellátogatottak Szolnokon, egy a Besenyszögi út mentén megrendezett kutyás táborba.

A tábor szervezője, a kutyás programokon túl fontosnak tartja, hogy a gyermekek felismerjék a rájuk leselkedő veszélyeket és időben segítséget merjenek kérni. Ennek érdekében a bűnügyi kutyavezetők felvilágosítást adtak az új pszichoaktív anyagokról és a különböző kábítószerekről, amelyeket a helyszínen meg is tudtak nézni a diákok.

A bűnmegelőzési szakemberek tájékoztatást adtak az internet veszélyeiről, az értékek védelméről, a családon belüli erőszakról és - a közelgő iskolakezdésre való tekintettel, - az iskolai erőszakról. Továbbá felhívták a figyelmet a 112-es segélyhívó telefonszám rendeltetésszerű használatára is! A meleg ellenére a gyermekek rendkívül interaktívak voltak, rengeteg kérdést tettek fel a rendőröknek.

A látogatást egy kutyás bemutató zárta, majd a gyermekek lufit, tollat és csuklópántot kaptak ajándékba.

b

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Négyoldalú együttműködési megállapodás

Ünnepélyes keretek között írt alá négyoldalú együttműködési megállapodást a Szeged-Csanádi Egyházmegye, a Gál Ferenc Főiskola, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság 2019. február 19-én, a főiskola Klebelsberg termében, Szegeden.

 

Motorozzunk felelősséggel

A tavaszias időjárás beköszöntével egyre többen veszik elő a motorkerékpárokat. Már az első hétvégén történt sérüléses baleset Tolnában.