Lakossági fórum a vagyonvédelem jegyében

2019. 05. 22., sze - 09:57
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A Szolnoki Rendőrkapitányság szakemberei lakossági fórumon várták az érdeklődőket Csataszögön.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által támogatott Pusztán Hatan Újratöltve című  projekt keretén belül a Szolnoki Rendőrkapitányság munkatársai vagyonvédelmi információs lakossági fórumot tartottak 2019. május 21-én Csataszögön, a Polgármesteri Hivatalban. A prevenciós program célja a falvakban élő, főként időskorú lakosság önvédelmi mechanizmusának és szubjektív közbiztonságérzetének javítása.

A rendőrök az interaktív előadásuk során felhívták a jelenlevők figyelmét a trükkös csalások, - kiemelt figyelmet fordítva az unokázós csalások - elkövetési módszereire,  az árubemutatók veszélyeire és azok megelőzési módjaira. A pályázat keretében biztosított vagyonvédelmi bemutató táska nagyon jó kiegészítője volt a fórumnak, hiszen a lakosság közelről is megtekinthette, hogy melyek azok a vagyonvédelmi eszközök, amelyeket a saját biztonságuk érdekében maguk is beszerezhetnek.

A rendőrség továbbműködteti a településen a már korábban kialakított információs pontot, ahová kihelyezték az életnagyságú rendőr makettet is.

f

 

f

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pályaorientációs nap Dabason

A Dabasi Rendőrkapitányság munkatársai 2019. október 16-án a dabasi Gyóni Géza Általános Iskola és a Szent János Katolikus Általános Iskola tanulói részére tartottak pályaorientációs napot.

 

Közös életet ígért, milliókat kért

Megismerkedésükkor munkát kínált egy szarvasi nő egy kecskeméti férfinak, majd azt mondta neki, hogy össze akar költözni vele, csak fel kell újítani azt a házat, amiben lakni fognak. Így vette rá arra, hogy közel 3 millió forintot adjon neki.

 

Keressük Demeter Zoltánt

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 31 éves, sátoraljaújhelyi férfi eltűnése ügyében.

 

Ittasság a gyanú

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 28 ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év 41. hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

 

Nyomokból olvastak

Szeptember 26-án valószínűleg a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Szervek bűnügyi technikai osztály kutyavezetői alosztályának dunakeszi objektuma volt a legkevésbé áhított hely a törvény elől bujkálni szándékozók számára.

 

Drogériából loptak, keressük őket

A székesfehérvári rendőrök bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt keresik a fényképfelvételeken látható ismeretlen elkövetőket.