Látsz(?)at

2021. 11. 25., cs - 15:24
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A nők elleni erőszak megszüntetésének nemzetközi napján a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság szeretné felhívni a figyelmet a téma fontosságára.

A nőket ért erőszakos támadások egyik színtere a családon belül elszenvedett erőszak, amely sok esetben rejtve marad a hatóságok előtt. Az áldozatokon nagyon gyakran a félelem- és szégyenérzet uralkodik, amelynek következtében nem mernek segítséget kérni, vagy épp nem tudják, kihez fordulhatnak. Fontos tudatosítani, hogy a családon belül elszenvedett erőszak nemcsak a fizikai bántalmazásban, a tettlegességben merül ki, hanem a szóbeli agresszióban, a megfélemlítő, megalázó magatartásban is.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság kiemeleten kezeli a hozzátartozók közötti erőszak megelőzését, és külön figyelmet fordít a felvilágosításra és a tájékoztatásra a témában. A megyei prevenciós szakemberek különféle módszerekkel igyekeztek eddig is felhívni a figyelmet a segítő lehetőségekre, amelyekről itt és itt bővebben információt találnak.

A nemzetközi nap legfontosabb üzenete, hogy ne legyünk közömbösek és nyújtsunk segítő kezet az áldozatoknak!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Autók az árokban

Győr-Moson-Sopron megye területén a rendőrök hat személyi sérüléssel és kilenc anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek az elmúlt 24 órában.

 

Őrizetben az önbíráskodó

A bátonyterenyei rendőrök elfogták a férfit, aki szexuális szolgáltatást ajánlott fel a sértettnek, majd a nő útiköltségére követelt pénzt tőle. 

 

Ön nyert!

Ezzel a mondattal csaltak ki pénzt emberektől a feltételezett elkövetők, akiket az újbudai rendőrök elfogtak.