Megelőzési előadások több helyszínen

2018. 06. 18., h - 13:38
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A Szolnoki Rendőrkapitányság munkatársai az elmúlt napokban több helyszínen is a nyári szünidő veszélyeire hívták fel a diákok figyelmét.

A Szolnoki Rendőrkapitányság megelőzési munkatársai több helyszínen is bűnmegelőzési standdal várták a szülőket és a gyermekeket Szolnokon. A szakemberek figyelemfelkeltő és izgalmas játékokkal, valamint bűn-és baleset-megelőzési tanácsokkal hívták fel a gyermekek figyelmét a vakáció veszélyeire.

A rendőrök ellátogattak a szolnoki Tündérkert óvoda Családi Napjára, ahol a legkisebbekkel a helyes közlekedés szabályairól is beszélgettek. Továbbá bűnmegelőzési előadást tartottak a szolnoki Liget úti iskolában az intézmény hátrányos helyzetű, fogyatékkal élő fiataljai számára.

A prevenciós szakemberek a „Házhoz megyünk” program keretén belül 2018. június 15-én Martfűre látogattak Az előadáson nemcsak a nyári szünidő veszélyeire hívták fel a figyelmet, de tanácsokkal is ellátták a diákokat az áldozattá válás megelőzésével, és a felelősségteljes internet használattal kapcsolatosan. A gyermekek elméletben és gyakorlatban is megismerkedhettek a kerékpárral való biztonságos közlekedés szabályaival. A kétkerekűvel való manőverezést az iskola udvarán felállított pályáján gyakorolhatták a fiatalok. A lakosok körében nagy volt az érdeklődés az intézmény előtt felállított bűnmegelőzési standnál, ahol lehetőség volt kerékpárok regisztráltatására a „Bike Safe” program keretén belül. A nap zárásaként a bűnmegelőzési munkatársak a martfűi idősek klubjában tartottak vagyonvédelmi előadást. A fórumon többek között szó esett a trükkös csalásokról, lopásokról, a házalókról, az árubemutatók jelentette veszélyekről, a tüzelővásárlásról, valamint az otthon- és lakásvédelemről.

 

A rendőrség Szolnokon is folytatja a kerékpárok regisztrációját minden hónap utolsó keddjén. Legközelebb 2018. június 26-án 13 óra és 16 óra között várják a biciklijüket regisztrálni kívánó lakosokat. 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

A tetőn keresztül jutott be

A kisbéri nyomozók őrizetbe vették azt a férfit, aki a gyanú szerint egy helyi sörözőből szeszes italokat lopott.