Megérkezett a Police Coffee Zalába

2019. 06. 10., h - 08:18
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy csésze kávé mellett beszélgethettek a rendezvény látogatói a rendőrökkel.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kezdeményezésére indult útnak a Police Coffee elnevezésű országos bűnmegelőzési tájékoztató program. Ennek keretében a rendőrség prevenciós szakemberei a Mobil Bűnmegelőzési Centrum segítségével keresik fel a településeket, hogy közvetlen és kötetlen beszélgetések során adjanak át bűnmegelőzési, kiemelten vagyonvédelmi tanácsokat az érdeklődőknek.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2019. június 7-9. között Hévízen, Zalaegerszegen és Zalakaroson is prevenciós ajánlásokkal és egy finom kávéval várták a lakosokat.

A programra kerékpárral érkező érdeklődőknek lehetőségük nyílt arra, hogy a rendőrök regisztrálják a kétkerekűiket a BikeSafe országos adatbázisba. A program lényege, hogy a regisztráció alkalmával minden, a járműre vonatkozó adat rögzítésre kerül, amely egy későbbi kerékpárlopás esetén megkönnyíti a rendőrség munkáját, és elősegíti azt, hogy a kerékpár mihamarabb visszakerüljön a jogos tulajdonosához. A biciklisek a regisztráció mellett hasznos tanácsokat is kaptak a kerékpárok helyes lezárásával és a közlekedési szabályokkal kapcsolatban. A rendőrök hangsúlyozták, hogy ne hagyják soha őrizetlenül a kétkerekűeket, ha mégis felügyelet nélkül maradnak, mindig lakatolják le azokat.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Busz ajtaját rongálta meg

A terézvárosi rendőrök keresik azt a férfit, aki annyira megrongálta egy busz ajtaját, hogy annak üvege betört.

 

Elütötték, ittas volt

Súlyosan megsérült egy kerékpáros férfi, akit egy autós ütött el Mezőberényben. A balesetet az autó vezetője okozta azzal, hogy hátulról nekiütközött a biciklisnek. A kerékpárral közlekedő férfi pedig ittas volt. A rendőrség a baleset vizsgálatát befejezte.

 

Óvjuk a kérészek táncát!

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai plakátokkal hívják fel a figyelmet a kérészek védelmére.

 

Fokozott ellenőrzés Körmenden

A Körmendi Rendőrkapitányság vezetője fokozott ellenőrzést rendelt el a Körmendi Rendőrkapitányság illetékességi területére.

 

Nyárra készen

A nyári szezonban legnagyobb tavaink kapcsán fokozottan érdekelt dunántúli megyék zsarui a tavasz utolsó előtti napján hivatalosan is beszámoltak felkészülésükről.

 

Kórházban segítettek

Gyógyuló gyerekeknek vittek ajándékot a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kommunikációs osztályának munkatársai.

 

Maratonfutás a határrendészet népszerűsítéséért

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság (CSMRFK) Humánigazgatási Szolgálatának munkatársai is részt vettek a hétvégén megrendezett II. Szeged Maratonon. A cél a határrendész szakma népszerűsítése volt.