Megérkezett a Police Coffee Zalába

2019. 06. 10., h - 08:18
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy csésze kávé mellett beszélgethettek a rendezvény látogatói a rendőrökkel.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kezdeményezésére indult útnak a Police Coffee elnevezésű országos bűnmegelőzési tájékoztató program. Ennek keretében a rendőrség prevenciós szakemberei a Mobil Bűnmegelőzési Centrum segítségével keresik fel a településeket, hogy közvetlen és kötetlen beszélgetések során adjanak át bűnmegelőzési, kiemelten vagyonvédelmi tanácsokat az érdeklődőknek.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2019. június 7-9. között Hévízen, Zalaegerszegen és Zalakaroson is prevenciós ajánlásokkal és egy finom kávéval várták a lakosokat.

A programra kerékpárral érkező érdeklődőknek lehetőségük nyílt arra, hogy a rendőrök regisztrálják a kétkerekűiket a BikeSafe országos adatbázisba. A program lényege, hogy a regisztráció alkalmával minden, a járműre vonatkozó adat rögzítésre kerül, amely egy későbbi kerékpárlopás esetén megkönnyíti a rendőrség munkáját, és elősegíti azt, hogy a kerékpár mihamarabb visszakerüljön a jogos tulajdonosához. A biciklisek a regisztráció mellett hasznos tanácsokat is kaptak a kerékpárok helyes lezárásával és a közlekedési szabályokkal kapcsolatban. A rendőrök hangsúlyozták, hogy ne hagyják soha őrizetlenül a kétkerekűeket, ha mégis felügyelet nélkül maradnak, mindig lakatolják le azokat.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam